שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2005 | 04:59 | מאת: ג

שלום ד"ר רובינשטיין, הנתון: א' הוא בחור שתמיד ניהל קשרים סטרייטים עם בחורות. הסיטואציה: בגיל 26 התמכר א' לסקס באינטרנט ולהגעה לפורקן מול מצלמת האינטרנט, כאשר ברוב במקרים זה התנהל מול גברים (הזמינות שלהם שיחקה תפקיד) בעוד הבחור נשלט והגבר האחר השולט. עם אחד מהגברים היה מפגש פיזי מיני הכולל יחסי שולט נשלט. בגיל 29 לאחר שלוש שנים (בהם ניהל גם קשר קבוע עם בחורה) הפסיק א' את ה"התמכרות", התאהב נואשות בבחורה אחרת ומרגיש כי אינו נמשך לגברים. השאלה: האם א' ביסקסואל גם אם הוא מדחיק זאת? האם יש סיכוי כי הוא יימשך לגברים בעתיד או שזה היה שלב בחייו אותו ניתן לייחס להתמכרות ליחסי שליטה להם הוא לא נזקק יותר בחייו?

25/07/2005 | 10:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ג', הזמינות של גברים לסקס וירטואלי היא אכן גבוהה, אך בכל זאת הרוב המכריע של הגברים הסטרייטים אינם משתפים פעולה איתה, בוודאי שלא במפגשים. יתר על כן, יש גברים הומוסקסואלים המגורים משיחה וירטואלית דווקא עם גברים סטרייטים, הם נכנסים לצ'אט עם כינוי של אישה והגברים הסטרייטים מבקשים לוודא שמדובר באישה אם בטלפון ואם באמצעות מצלמה. יכול להיות שאצל אותו בחור זו הייתה אפיזודה חולפת, יכול מאוד להיות שהוא נמשך לגברים אך משיכה זו אינו כוללת אצלו התאהבות רומנטית ויכול להיות שאם הוא ייתקל בגבר המתאים, הוא כן יכול לפתח כלפיו גם רגשות. להערכתי, הוא עדיין נמשך לגברים, אך ספק אם הוא יממש משיכה זו במובן של מערכת יחסים מלאה. אולי בשלב מאוחר יותר יחזור על אפיזודה דומה, ואילו עם נשים הוא יעדיף לממש את משיכתו במסגרת מערכת יחסים כוללת. כל אלו הן השערות בלבד, שכן הנבואה ניתנה לשוטים, כידוע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים