קושי לתת שתן בנוכחות אחרים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/09/2011 | 22:30 | מאת: עדי

שלום ד"ר רובינשטיין, ידוע לי שיש אנשים בעלי קושי להטיל שתן בנוכחות אחרים. שמעתי לאחרונה שאצל הומואים הבעיה הזו יותר שכיחה. האם זה נכון? ואם כן, מדוע? תודה.

18/09/2011 | 22:47 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, קושי בהטלת שתן רק בנוכחות אחרים יכול להיות ביטוי לחרדה חברתית. אין כל עדות מחקרית לכך שחרדה כזו נפוצה יותר אצל הומוסקסואלים אך ייתכן שבסיטואציה של הטלת שתן בנוכחות גברים אחרים מתערב גורם של מבוכה שאינו קיים בקרב הטרוסקסואלים. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

19/09/2011 | 11:49 | מאת: בעילום שם

זו בהחלט שאלה שהתאפקתי לא לשאול הרבה הרבה זמן. אבל עם כבר נשאלה שאלה דומה, אז אשאל. יש לי בעיה בכול מסגרת שאני בעצם נמצא בה, יש שירותים והבעיה הנפוצה היא שהם מחוברים הרבה פעמים למקלחות משותפות. . . אני משתדל מאוד להפנות את מבטי לכל מקום ולא להציץ. . . מה אפשר לעשות במצב כזה? והאם זה נחשב למציצנות? בעצם אני לא אוכל להיכנס לשירותי נשים, ושירותי גברים 90% הם סטרייטים נ.ב- אני גם לא מטיל שתן לעיני אחרים, או במשתנות הציבוריות, כנראה משהו אצל הרבה סטרייטים שובר מנגנוני חסימה של מבוכה והתביישות של חרדה מבורכת- אולי משום שהם תוקפניים יותר,או העדר משיכה מינית לגברים, או מקצרים בדרך ועוד.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים