ילד עדין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/09/2011 | 22:18 | מאת: אמא

דוקטור נכבד, בני עדין ורגיש. הוא בן תשע.צורת עמידתו והליכתו לפעמים הם עדינות ונראה לי כי זה מתאים יותר לבנות. אני מציינת שזה לפעמים. אני לפעמים מוצאת עצמי משווה את הליכתו או עמידתו להליכת או עמידת ילדים אחרים בני גילו ואני מוצאת הבדלים. יתכן וכך הולכים או עומדים ילדים רכים בני גילו ואני סתם מגזימה אבל זה מפריע לי . יחד עם זאת, התנהגותו, משחקיו בגדיו וכד' הם רק של בנים , הוא משחק עם בנים בני גילו, אוהב ספורט, משחקי מלחמה במחשב, ועוד'. לא נתקלתי בו מבצע דבר שהוא הפוך למגדר שלו. האם לדעתך יש בהתנהגותו ועמידתו העדינה דבר בכדי לנבא את העדפתו המינית בעתיד? תודה רבה!

17/09/2011 | 22:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אתחיל בכך שהומוסקסואליות אינה "העדפה" או "בחירה" מינית אלא משיכה לבני אותו מין שאף אחד לא "אשם" ולא "אחראי" לו, לא את ולא בנך. התנהגות עדינה אצל ילד אין בה בפני עצמה כדי לחזות את נטייתו המינית של בנך בבגרותו. יש בהחלט ילדים עדינים שגדלים להיות הטרוסקסואלים ויש, לעומת זאת, ילדים ונערים "גבריים" מאוד שבהמשך חייהם מתברר שהם נמשכים לבני מינם. בכל מקרה, עם כל ההבנה לדאגתך, חשוב שתשמרי אותה לעצמך, או לפחות לא תעבירי אותה לילד. העזרה שאת יכולה להעניק לילדך היא מסר ברור שתקבלי אותו באשר הוא, תהא אשר תהא נטייתו המינית בעתיד והתנהגותו בהווה. כל ניסיון להפוך את הילד לעדין פחות, לא רק שלא "יעזור", אלא גם יגרום לו לסיבוכים מיותרים בעתיד, הואיל והבית צריך לשמש לו תמיד חוף מבטחים בו מקבלים אותו כמו שהוא בכל המובנים. אם כדי להעניק לו את התמיכה הזו את זקוקה לייעוץ או הדרכה, חשוב שתעשי זאת, כי לפחות בשלב זה די ברור שהדאגה היא שלך ולא של הילד וחשוב לעשות את ההפרדה הזו.חשוב מאוד גם לתקן טעות נפוצה: ילד עדין אינו ילד "חלש" ולכן חשוב להימנע מהגנת-יתר שעלולה להזיק בעתיד ולהעביר לו מסר ברור שמצד אחד את סומכת עליו ומצד שני יש לו לאן לפנות אם הוא זקוק לתמיכה, עידוד והכוונה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים