מה צופן לי העתיד? המשך3

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/11/2005 | 19:03 | מאת: יואב

ד"ר גידי שלום! אני מודה לך על התייחסותך להודעתי ושאלה נוספת התעוררה אצלי בהמשך לנאמר: מהו טיפול בשיטת ה"תרפיה הרפראטיבית"? אני הבנתי שיש המלצות גם מאנשי מקצוע המתאימים לשימוש אפשרי בשיטה זו במידה והמטופל מעוניין (מכוח זכות הבחירה שלו) להצליח לחבור לקשר וזוגיות עם אישה. (במילים אחרות במידה והמטופל מעוניין לשנות נטייתו\להצליח לשלבה גם במע' יחסים עם אישה). כמו בכל טיפול לא הכל מובטח ,אך האם כוח הרצון וההתמדה משתלמים כדי להגיע למטרה שהמטופל מעוניין בה?למה בעצם לא לתת הזדמנות לאפשרות כזו שגם אם אחוזי הסיכוי לא ידועים בוודאות? וישנן עדויות של הצלחות מכאלו שהשתנו במידה מסויימת.האם זה עדיין שווה כי זה רצונו של המטופל ?..(או שלא כל מה שרצוי מצוי ?...). אני באופן אישי רציני לגבי טיפול רק מתלבט מה אפקטיבי עבורי..(לא רוצה להרגיש החמצה באחד מהשיטות שאולי יתאימו דווקא לי) בברכה ובתודה מראש למענה,יואב.

07/11/2005 | 21:51 | מאת: מיכאל

הי יואב, יש לך חברה עכשיו, אתה ככל הנראה מרגיש איזושהיא משיכה אליה, אני מבין שאתם מקיימים יחסי מין לא מלאים, מכאן יש לך איזושהיא משיכה לנשים. אז מה הבעיה? מה אתה רוצה שהטיפול ישיג? שתפסיק להימשך לגברים בכלל? למה לך? אתה יכול להיות נשוי באושר, ובכל זאת להמשיך לפנטז על גברים. זה לא מצב אידיאלי, אבל אלו כנראה החיים שאתה רוצה לבחור, ומכיוון שאתה כנה כלפי החברה שלך, ועל כך אתה ראוי להערכה, והיא מוכנה לקשר כזה, אז תזרום, תנסה, תתנסה, תגיע לחדירה, תנסה לממש את הקשר הזה עד הסוף במידה ואתה אכן אוהב אותה, ובמקביל תשאר המשיכה לגברים כנתון הכרחי במשוואה. אני אמנם הולך להתחיל גם טיפול פסיכולוגי כנראה, אבל אני מאוד ספקן לגבי עד כמה זה באמת יעיל. ועם יד על הלב, האם אתה חושב ששיחה עם בן אדם אחר, ויהיה האדם הכי מקצועי שיש, תשנה נטיות ביולוגיות ונפשיות כל-כך עמוקות שמלוות אותך מהנערות המוקדמת? מה כבר הפסיכולוג יעשה שיגרום לשינוי כזה חריף. בכל מקרה אם אתה נורא נורא רוצה להפוך לסטרייט, אז אולי שווה לך לנסות את אנשי "עזרת נפש", לא נראה לי שד"ר רובינשטיין יעזור לך בזה כל-כך... בברכה מיכאל

08/11/2005 | 10:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יואב, מיכאל וכל היתר, טיפולי המרה/תיקון (raparative/conversion therapy) מתיימרים לשנות את הכיווניות המינית מהומוסקסואלית להטרוסקסואלית, דבר שהוכח כבלתי-אפשרי ומזיק. האיגודים הפסיכולוגיים והפסיכיאטריים בעולם פרסמו דף עמדה המזהיר מפני כך (ראו, למשל: http://www.psych.org/public_info/homose~1.cfm וכן מאמרי בנושא: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a39.asp ). בארה"ב איש מקצוע העוסק בטיפול כזה נחשב למי שעובר על כללי האתיקה המקצועית. בטיפולים אלה עוסקים בעיקר אנשי דת, חלקם אנשי מקצוע וחלקם לא, מתוך אמונה שהומוסקסואליות היא חטא. אליי אישית הגיעו לטיפול אנשים אחרי "טיפול" כזה שנערך דווקא ע"י פסיכולוג חילוני והיה קשה מאוד לתקן את הנזקים: האדם לא קיים יחסי-מין במשך שנים לא עם גברים ולא עם נשים. קיימות בהחלט דרכים אחרות להעריך את מידת המשיכה לבני שני המינים ולעזור לאנשים לבחור את ההתנהגות (לא את המשיכה, שאותה אי-אפשר לבחור) המתאימה ביותר לאישיותו ולערכיו וזאת ע"י מטפל גיי-פרנדלי, שלא יהיה נוקשה מדיי באף כיוון. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

09/11/2005 | 01:58 | מאת: יואב

תודה על התייחסותך לדבריי. בהודעותיך ציינת שאתה בי סקסואל. במקרה שכזה הדרך אל בנות המין השני קצר יותר ופחות בעייתי בהרבה מכאלו אשר משיכתם לבני מינם רבה יותר.. (כנראה כמו במצבי) טוב לי עם הבחורה איתה אני בקשר וזה מאוד הדדי. אני נמשך אליה פיזית במידה מועטה יחסית לממוצע ,אבל לא הייתי רוצה לפספס קשר מיוחד זה ויש לי גיבוי מלא ממנה אע"פ שהיא יודעת עליי ה-כ-ל. אני תוהה האם טיפול בשיטת התרפיה הרפראטיבית באמת יהיה יעיל עבורי.דעתו של ד"ר גידי בנידון הוזכרה כבר בהודעותיי והיא לפי מיטב הבנתי, סקפטיות בהצלחתו של התהליך ואף ביקורתיות.אני יודע שמצד שני טיפול גיי פרנדלי ינסה לסייע לי לאחות קרעים ולהשלים עם מצבי,אע"פ שאני מעוניין להיות עם אישה בעתיד ומטיל מעט ספק בהצלחה של היעד הזה שלי. כבר ציינתי שזהו יעד שאני מעוניין בו ללא קשר לצו המשפחתי \החברה.הרי הבחירה שלי היא אישה והמציאות מראה קצת אחרת.. נקודה שתמיד נשארת למחשבה ..הפער בין הרצוי למצוי. בברכה יואב.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים