דחוף

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/09/2011 | 21:53 | מאת: לילך

שלום, אני בחורה לקראת שנות ה30 שלה..הייתי שנתיים בטיפול שהיה טוב ותמך בי. אני בי סקסואלית עם נטייה רגשית יותר לנשים. אני די בארון ולא רוצה לצאת (אני דתייה סגנון בני עקיבא) אני מכירה את כל האירגונים התומכים (בת קול) וכ"ו.. אני לא מרגישה שאף אחד ממש יכול לעזור לי בהחלטה להתחתן, אני מאד רוצה להתחתן אבל חוששת שהמשיכה הרגשית לנשים תהיה שם תמיד ותציק לי.. יש לי חבר חמוד ערכי טוב לב. מה לעשות?

06/09/2011 | 09:36 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לילך, ההתלבטות שלך מאד ברורה, היות שאת חוששת להיחשף בסביבה שבה את חיה -כלסבית, ובכל זאת המשיכה לנשים מלווה אותך מחד, ומאידך היית רוצה לקיים אורח חיים רגיל, הכולל הקמת משפחה. לצערי, אין לכך פיתרון פשוט, מאחר שבכל אחת מן האפשרויות שתבחרי יש דברים חיוביים עבורך אך גם איבוד של דברים אחרים: אם תבחרי לצאת מן הארון, כלשונך, את עלולה להיתקל בביקורת בסביבתך הקרובה ובוודאי גם תצטרכי לוותר על הקמת משפחה עם בן זוג מן המין השני. אם תבחרי להתחתן ולהישאר עם תחושותיךהבלתי מסופקות, את עלולה להרגיש שאת מוותרת על משיכתך לנשים וחיה בצורה שבה את עושה שקר בנפשך וגם מרמה את בן זוגך. לכן בלתי אפשרי לומר לך מה עדיף עבורך ומה נכון לך לעשות, גם מבלי שהכרתי את מכלול חייך ואישיותך ובעיקר: טרם ביררת את לעצמך באיזו מידה המשיכה לנשים חזקה אצלך, מהווה חלק מרכזי מחייך ובלתי אפשרי לך לוותר עליה. אי לכך, חשוב מעל לכל, שתבררי לעצמך נקודה זו ותוכלי לפעול בצורה בוגרת מתוך שיקול נכון מה נכון עבורך לטווח ארוך. ציינת שהיית בטיפול טוב. כלומר, יש לך היכולת לנצל את האמצעי או הכלי החשוב הזה של טיפול נפשי בצורה יעילה. זה לזכותך בהחלט. על כן, אני ממליצה לך, שתשובי למסגרת של טיפול תוך התמקדות בנושא שהעלית. אני מאמינה שתוכלי להיעזר בהתלבטות שלך. בברכה ובהצלחה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים