סימן לבאות ?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/08/2011 | 18:33 | מאת: יוחנן

שלום. אין ניתן לדעת האם ילד בערך בן 9, מסתיר משהו על נטיותיו המיניות אם בכלל יש כאלו בגילו? כלומר, ידוע כי יש ילדים שלא יעזו להפר את תפקידי המגדר שלהם, ואם הם יעשו דבר שלא שייך למגדר שלהם, אזי הם יעשו אותו בסתר. יש גם ילדים שכלפי חוץ מראים שהם "גברים קטנים" אבל למעשה זה סתם הצגה. איך ניתן לדעת אם ילד באמת מתנהג כפי שבנים צריכים להתנהג או שהוא סתם עושה הצגות? לעומת זאת ילד שמתנהג בצורה נשית לבטח לא עושה הצגות או שהסיכוי לכך הוא נמוך. אני שואל כי הבן שלי שאומנם כלפי חוץ מתנהג כפי שמצופה מבנים , גורם לי לחשוב לפעמים כי הוא עושה דברים רק כדי להראות את עצמו. למשל , הוא לא כול כך מתעניין בכדורגל אבל תמיד מספר סיפורים שהוא כול היום משחק בכדורגל מה שנראה לי נכון בחלקו. האם הוא מסתיר משהו או שזה התנהגות אופיינית לילדים? עלי לציין שהתנהגותו היא עדינה והוא רגיש, אבל לא ראיתי אותו מעולם משחק במשחקי בנות, מתלבש כבת וכו'

21/08/2011 | 19:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוחנן, דאגה או חרדה, מעצם טבען, מכוונות אל עבר העתיד, או במילים אחרת, אל מה שעוד לא קרה וספק אם יקרה - וזה המצב שאתה מתאר לגבי עצמך בקשר לעתיד בנך. אין כל ודאות בחיים, ובמקרה של הילד שלך באופן מיוחד, כאשר אין סימנים חד-משמעיים. מסיבה זו גם לא הייתי מציע לרמוז או לשאול אותו בעקיפין, וגם לא לחפש "סימנים" (כידוע לך, כשמחפשים בסוף מוצאים). הנח לו, עמוד מנגד והרגע את עצמך לספק לו תמיכה בכל מצב. אם הדאגנות מאפיינת אותך גם בהיבטים אחרים של החיים, הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

22/08/2011 | 12:15 | מאת: בעילום שם

בין כה וכה אתה לא יכול לשנות או לקבוע לו את הנטיה המינית. אנחנו לא באמת יושבים ומחליטים למי להימשך מינית. אנחנו מתוכנתים מראש.עדיין.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים