שאלה מעניינת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/07/2011 | 01:30 | מאת: שואל

שמתי לב שיש לסטרייטים ובמיוחד גברים סטרייטים, ואפילו להומואים, רתיעה/שנאה/גועל/כעס ועוד, מגבר עם שיער ארוך. אומנם לא כולם- אבל בהחלט הרבה. . . עכשיו אני יודע שיש גברים עם שיער ארוך ואולי יותר נשים עם שיער קצר, אני שואל למה יש ביקורת ובילבול כאשר לגבר יש שיער ארוך? שאלה נוספת והשערה האם לגברים סטרייטים ישנה משיכה חזקה לשיער ארוך וגולש אצל נשים? והאם לנשים ישנה נטייה טבעית מגדרית לגדל שיער ארוך כלומר מרצונם החופשי, או שהן לאורך כל השינים מקבלות חיזוק מצד הגברים עד שזה כל כך השתרש שאי אפשר לדעת מה קדם הביצה או התרנגולת? ותודה רבה מראש כמובן

24/07/2011 | 22:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שואל, שיער קצר אצל גברים וארוך אצל נשים קשור באופן מסורתי לגבריות ונשיות, בהתאמה. במשך השנים הדברים השתנו כתוצאה מאופנות חולפות ומשתנות. בתקופת ילדי הפרחים, למשל, ואף בשנות השבעים והשמונים, גם גברים גידלו שיער מבלי שהדבר יפגע בגבריותם (אולי אף ההפך נכון לגבי אותה תקופה). כיום נראה שלפחות לגבי גברים השיער הקצר, ואף גילוח הראש, חזרו לאופנה ודומה שיש לכך השפעה חברתית על האטרקטיביות שלהם. לדעתי, יותר מכל מדובר בנורמות חברתיות, כפי שרזון של נשים נחשב אטרקטיבי כפי שניתן לראות על דוגמניות ובשל כך אף תורם את חלקו בהגברת נטיות אנורקטיות בנשים. מבחינה היסטורית-מיתולוגית, שיער ארוך אצל בני שני המינים נחשב סמל למיניות וכוח (כמו בסיפור התנ"כי על שמשון ודלילה, למשל). בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים