בהקשר למה שנרשם בהודעה קודמת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/07/2011 | 22:33 | מאת: אלכסנדר

שאלה לי אליך גידי. קשה מאוד לנבא איך יתפתח ילד בעתיד והאם הוא יגדל להיות הומוסקסואל. אבל בכול זאת, כתבת שיתכן ויהיו ילדים שבילדותם יתנהגו כ"גברים" לכול דבר, ובכול זאת יתפתחו להומוסקסואלים בבגרותם, וכן יש ילדים עם "גינונים נשיים" שבכול זאת יהיו סטרייטים. והשאלה שלי היא מכיוון שזה לא חד ערכי , יתכן וילד גדל בצורה ונטייה זו או אחרת,ובגיל ההתבגרות הסביבה היא שמקבעת את הנטייה המינית הסופית. משום מה קשה להבין איך ילד שגדל כול הזמן כגבר בלי גינונים נשיים, פתאום מגלה שהוא נמשך לבני מינו.וכמובן ההיפך, ילד עדין ורגיש, שגדל ושיחק עם בנות בילדותו והראה גינונים נשיים, לבסוף יהיה סטרייט. נראה כאילו יש איזה משהו בילדות (הורמונאלי או גנטי) אבל מי שמקבע סופית את הנטייה זו הסביבה. האם יש משהו בדבריי?

09/07/2011 | 22:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלכסנדר, אכן אנו מדברים כיום על אינטראקציה בין גורמים מולדים וסביבתיים שקובעים בסופו של דבר את הנטייה המינית, אולם הדבר מתרחש כנראה הרבה לפני גיל ההתבגרות. יש להבדיל בין קיומה של הנטייה ובין פריצתה למודעות והתנהגות לפיה. ראיתי כבר גברים נשואים שרק בשנות הארבעים לחייהם פרצה למודעותם משיכתם לגברים והמשיכה לנשים נעלמה לחלוטין. יש לשער שהמגבלות הרבות שמטילה החברה (באופן לא פורמאלי) על הומוסקסואליות הן אלו שגורמות להדחקתה באופן אינטנסיבי כל כך בעיקר אצל אנשים שמלכתחילה נוטים לקונפורמיות. במקביל יש לזכור שהנטייה המינית ממוקמת על רצף, כך שכאשר אדם הוא גם קונפורמי מאוד וגם נמצא מלכתחילה באמצע הרצף או אפילו קרוב יותר לקצה ההומוסקסואלי הוא יצליח להדחיק את משיכתו לבני מינו בצורה מוצלחת יותר ואילו מי שקרוב יותר לקצה ההומוסקסואלי, משיכתו לגברים חזקה יותר והוא גם חי בחברה או בתקופה ליבראלית יותר משיכתו תפרוץ מאוחר יותר. אכן התנהגות "גברית" אצל ילדים ונערים אינה מבטיחה מיניות הטרוסקסואלית, אך התחברות עם בנות בלבד, משחקי בובות וכד' מנבאים בצורה די חזקה התפתחות הומוסקסואליות בבגרות. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים