שאלה בנוגע לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/07/2011 | 23:17 | מאת: אנונימי

שלום,אני בן 15.5 ,עקב כל מיני בעיות של דיכאון ומצבים חברתיים, הוריי ואני החלטנו לנסות טיפול בשיחות עם פסיכולוגית.. השאלה שלי - האם היא תהיה מתאימה גם לטיפול בביסקסואלים?הומוסקסואלים? או שמא יש פסיכולוג שהוא מתאים במיוחד למצב כזה? בנוסף האם יהיה כדאי לי להיחשף אליה למרות שזהו שלב מוקדם. אני לא מגדיר את עצמי כשום דבר בינתיים, אבל מן הסתם אני לא יכול לדבר על זה עם אף אחד או אחת(הורים לא יודעים,ידידות לא יודעות. אף אחד לא יודע). אני פוחד שהיא אולי גם תחשוף את ההתלבטות להורים. וזה ממש לא מה שחסר לי עכשיו,במיוחד לא בגיל הזה ששום דבר לא נקבע או מוחלט.

04/07/2011 | 00:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימי, יש פסיכולוגים עם יותר ניסיון ופסיכולוגים עם פחות ניסיון בטיפול בהומוסקסואלים ובביסקסואלים, אך אין התמחות רישמית של טיפול בהם. אני משער שניסיונה המקצועי של הפסיכולוגית כולל גם טיפול בהומו/בי סקסואלים. הפסיכולוגית מחויבת לחיסיון מקצועי והמחויבות הראשונית שלה היא אליך ולא להוריך. לכן, היא אינה אמורה לחשוף תכנים מהשיחות לאף גורם אחר, כולל הוריך. זו תהייה הפרת בוטה של האמון שאתה נותן בה. בתוקף תפקידה ומקצועה, היא בהחלט ראויה להיות השותפה הראשונה שלך לסוד הנטייה המינית ואני מבין את הצורך לשתף בו אנשים אחרים. עם זאת, כל קשר בין אנשים נבנה ומתפתח בהדרגה ולכן כדאי לך, אולי, לחכות כמה שיחות ולדבר איתה על נושאים פחות "סודיים" ורק כשאתה מרגיש שאתה יכול לבטוח בה, תפתח גם את נושא הנטייה המינית (אלא אם כן אתה מרגיש צורך דחוף לספר לה). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

09/07/2011 | 16:36 | מאת: חסוי

פסיכולג/ית כן משתף/ת בתוכן השיחה את הפסיכאטר אם וכאשר יהיה לך צורך בזה, מן הסתם זה מעגל.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים