שאלה קשה מאד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/06/2011 | 20:44 | מאת: דויד

ברשותך, ואני זו שאלה מוזרה. ראשית אשאל, מי שנמשך לגברים בעיקר מינית ז.א. בשביל הפורקן המיני. האם זה אומר שהוא הומו? או שמא, זה נושא אחר של צורת סקס כלומר הוא אוהב אולי יותר פרוע אם זה בצורה או שכך הוא מרגיש עם סקס עם גבר. והאם באמת ניתן לעשות הפרדה בין החלק המיני שבדבר כך שאין זה לגמרי הומו. [במקרה הפוך ודאי יש, שנמשך רק רגשית]. ועוד דבר, אתה כותב שהיום מקובל שלא כדאי לשנות בכח את הנטיה. שאלתי, יום אחד יגלו שיש נטיה לסקס עם בעלי חיים. מה נאמר אז? שאי אפשר להכריח לשנות מן הנטיה? [וזה בהמשך לשאלתי הקודמת, שיש לעשות הפרדה מוחלטת בין הסקס עצמו לבין ה'משיכה' הן הרגשית והן הנפשית מינית, חוץ מהביצוע עצמו שהוא הסקס]. סליחה ותודה רבה

24/06/2011 | 22:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דויד, שאלותיך לגיטימיות מאוד ואין כל צורך להתנצל עליהן. באופן כללי, מנקודת מבט פסיכולוגית, רגשית והתפתחותית, האידיאל הוא שבין אם מדובר בקשר בין גבר לאישה, בין גבר לגבר או בין אישה לאישה, הקשר יהיה קשר רגשי שממזג בתוכו מין ורגש. כמובן שקיים מרכיב חזק של משיכה פיזית אך מרכיב זה בלבד אין בו כדי להחזיק קשר לאורך ימים. משיכה בין גבר לגבר, כמו משיכה בין גבר לאישה, מתחילה ממשיכה גופנית ויזואלית, כלומר אתה נמשך למה שאתה רואה. יחסי מין בין גבר לגבר אינם יותר מיניים מאשר יחסי מין בין גבר לאישה (אם הבנתי נכון את כוונתך). מדובר באובייקט שונה של המשיכה המינית ולא בעוצמה גבוהה יותר של עוררות מינית. קיימת משיכה של בני אדם גם לבעלי חיים. ההבדל המהותי בין מימוש משיכה כזו ובין מימוש משיכה של גבר לגבר הוא ששני הגברים נהנים מכך ומסכימים לקיים יחסי מין זה עם זה. הדדיות והסכמה כאלו אינן קיימות בין אדם לבין בעל חיים, כלומר, בעל החיים לא הביע את הסכמתו ליחסים אלה ולכן מדובר, למעשה, ביחסי מין בכפייה, שהם פסולים הן מבחינה חוקית ומוסרית והן מבחינה פסיכולוגית. הוא הדין לגבי כל יחסי מין שאינם בהסכמה בין שני בוגרים, כמו יחסי מין בכפייה בין בוגר לבין קטין שלא הגיע לגיל ההסכמה. כל היחסים הללו מוגדרים כ"פאראפיליות", כלומר, כסטיות מיניות והטיפול בהן מורכב. ככל הידוע לי, ברוב המקרים לא מטפלים במשיכה עצמה אלא בהתנהגות, קרי מנסים בדרכים שונות להגביר את השליטה העצמית של האדם בתאוות אשר במימושן יש משום גרימת נזק לזולת, בין אם מדובר בילדים, בעלי חיים ועוד. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-frienly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים