דו מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/06/2011 | 18:10 | מאת: גל

שלום בני בן 20 כיום בכל ילדותו הוא היה ילד שונה כלומר אהב לשחק עם בנות ובבובות .לקראת גיל 14 סביבתו היתה רובה חברים וחברות בגיל הבגרות היתה לו חברה במשך 3 שנים כרגע הוא חיל ואתמול נפלו עליי השמים כאשר הוא סיפר לי כי פגש גבר בגיל 40 והוא מאוהב כלומר הוא דו מיני ובנוסף מבקש לקבל אישור להיות עם הגבר הנל אני ממש לא יודעת מה לעשות האים לאפשר לו לנהל את הקשר הזה עם אדם מבוגר האים בעצם היותו דו מיני אפשר לעזור לו להתגבר על הרצון הזה הוא לא שולל מגע עם נשים ויש לו רצון בעתיד לחיות עם אישה נא תשובתך אם מודאגת

22/06/2011 | 18:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גל, אני מבין את ההלם הראשוני שלך הן מהנטייה המינית של בנך והן מפער הגילים בינו ובין האדם שהכיר. עם זאת, תמוה בעיניי השימוש במילה "אישור", אשר בנך מבקש ממך לכאורה, שכן מדובר בבחור בן 20, חייל המשרת בצבא ועדיין "מבקש רשות" מאמא על משהו אינטימי, שאמור להיות "חלקת אלוהים הקטנה" שלו. אני משער שהוא ביקש תמיכה או לגטימציה ממך ולדעתי עלייך להעביר לו את המסר, שאת סומכת על שיפוטו ואת תקבלי אותו ללא תנאי בכל בחירה שיעשה. הנטייה המינית אינה עניין של בחירה ואינה ניתנת לשינוי. חייהם של ביסקסואלים טומנים בחובם יתרונות רבים, אם יודעים לנצלם, כפי שעולה מן המאמר הקצר הבא: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 קשה גם לדעת מה כלל הקשר עם אותה חברה שהייתה לבנך. את מתארת משחק עם בנות ועם בובות, אשר במחקרים רבים שהשוו הומוסקסואלים להטרוסקסואלים נמצאו שכיחים הרבה יותר בילדותם של הומוסקסואלים. לכן, הבשורה הקשה לך לא הייתה אמורה להיות כה מפתיעה. המלצתי לתמוך בבנך, לרבות נטייתו המינית שכאמור אינה ניתנת לשינוי, ולשמש עבורו חוף מבטחים לאור ההתמודדות הלא פשוטה המחכה לו. מעבר לכך, נשמע לי שדרושה השקעה רבה באפשור הנפרדות של בנך ממך וזאת לאו דווקא בהקשר של נטייתו המינית. ייתכן מאוד שבשלב זה, כשאת עצמך מודאגת וחרדה (באופן טבעי ומובן לחלוטין), כדאי לך לפנות לקבלת תמיכה או מקצועית או בקרב הורי הומוסקסואלים וביסקסואלים המתמודדים עם שאלות דומות. אוכל להמליץ בחום על עמותת תהל"ה המפעילה קבוצות תמיכה ברחבי הארץ: http://www.tehila.org.il/ . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים