הורות לסבית-מי ראשונה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/05/2011 | 21:00 | מאת: תמר

אני וזוגתי רוצות להתחיל ולהקים משפחה הבעיה העיקרית היא שאנו מתקשות להחליט מי תהרה ראשונה מבחינת גיל וקריירה מתאים יותר שבת זוגי תלד ראשונה אך לי קשה להכיל את הרעיון שיהיה לי ילד/ה לפני שאהיה בהריון האופצייה של להכנס להריון במקביל לא נראת לנו סבירה, בעיקר אחרי שאחותי נאבקת עם תאומים ואנו מכירות מקרוב את הקושי... האם זוהי דילמה נפוצה? מה לדעתכם נכון לעשות? חשבנו ללכת אולי לטיפול של מספר פגישות כדי לדבר על הדברים בעיקר חשוב לנו לדבר על הנושא ולא להעמיד פנים שאין בעיה. בקיצור אשמח לשמוע דעה מקצועית המון תודה תמר

19/05/2011 | 23:25 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום תמר, הבעיה שהעלית מובנית ומוכרת. כאשה יש לך הצורך הטבעי להיות הורה ליילוד שלך. אני סבורה שלא מעט זוגות של נשים החיות יחד ורוצות בהורות משותפת מתמודדות עם השאלה והקושי הרגשי סביב הבעיה, שהעלית באופן כן וברור: שיהיה לך ילד/ילד בטרם היית בהריון. ואולם, אם באמת רוצים בזוגיות והורות משותפת ולא ניתן להגיע להחלטה אחרת (כגון: ללדת ראשונה או במקביל), אין ברירה ועדיף להתמודד עם הקושי ובכל זאת לא לוותר על ההורות, למרות שלא ילדת. בסופו של דבר, מחצית מן האנושות הם הורים אוהבים ומרוצים למרות שלא ילדו ואף לא יילדו גם בהמשך חייהם (מה שלא אמור לגבייך), דהיינו הגברים. יש אף רבים אחרים שמגדלים ילדים שלא ילדו מסיבות שונות (אימוץ, למשל)ובכל זאת הינם הורים לכל דבר בהרגשתם ובכל היבט אחר. לעיתים נדרש זמן עד שהרגש הטבעי של ההורות והאהבה והסיפוק הנלווים לו- מתפתחים ותופסים את מקום ההחמצה, בעקבות העובדה שהילד אינו עקב הריון שלך,- שאליה את מתייחסת. יש להניח שזה יקרה גם במקרה שלך. יחד עם כך, הרעיון שהעלית לשוחח על כך עם איש מקצוע , הוא טוב בהחלט. יתכן וזה יסייע להבהיר את מקור הקושי, לפתוח אותו גם בפני בת הזוג ולראות יחד כיצד מתמודדים עם הבעיה, טרם נלקחה החלטה ונעשה מעשה. אני בהחלט ממליצה לך ולחברתך לעשות כן. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים