לא יודעת מה לעשות.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/05/2011 | 19:06 | מאת: בחורה

הי, אני בת 27 נמצאת בטיפול שנתיים וחצי. הדילמה העיקרית שאני מנסה לפתור היא- להיכו ללכת לקשר עם נשים או עם גברים.. אני נמשכת ל2 הצדדים כאשר רגשית אניטיפה יותר נוטה לנשים. אני דתייה ורוצה להקים משפחה..אבל קשה לי לוותר על נשים..וגם לא רוצה לוותר על גברים. הטיפול לא נותן לי תשובה וכוח להחליט. מה לעשות?

13/05/2011 | 07:22 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, אין לי ספק, שאת בהתלבטות קשה ומתקשה לוותר על אחת מנטיותיך. זו אכן דילמה לא פשוטה, במיוחד לאור העובדה שאת בחורה דתית ושואפת להקים משפחה. אני סבורה, שאם במשך שתי שנות טיפול לא נעזרת ולא הצלחת לבחור בדרך אחת מן השתיים, כנראה שבאמת את ביסקסואלית וכל בחירה בדרך אחת תהא ויתור עבורך על הדרך השנייה. יחד עם כך, יתכן שתקופה מסויימת שבה תבחרי לחיות רק בדרך אחת מן השתיים, תאפשר לך להבין מה חשוב לך יותר. יש מקרים שדווקא לאחר התנסות ניתן יותר להבין מהו סדר העדיפויות ועל מה כדאי ואפשר להתפשר.כמובן, שאנני מכירה אותך (פרט לשאלה הקצרה שכתבת) ויתכן שכבר התנסית בקשר אחד ממושך (עם גבר או עם אישה) ואין מדובר רק בהתלבטות ובטיפול הנפשי שעברת. אך אם לא חווית קשר ממושך רק עם בן מין אחד, אני מייעצת לך לעשות כן. זה בוודאי יבהיר לך יותר מהו הכיוון שלך לעתיד.לעיתים דווקא הויתור, תוך קבלת סיפוק מן הבחירה, הוא בעל ערך רב לחיים שלמים יותר, מאשר לחיות לחצאין ובהתלבטות מתמדת.זכרי את הפתגם "תפסת מרובה לא תפסת", יש בו גם ממש במקרים מסוימים. אני מאחלת לך שתצליחי בבחירתך שלאחר ההתנסות.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים