משיכה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/04/2011 | 02:16 | מאת: אלה

אני נימשכת לגברים מבוגרים הכוונה אני בת 20+ והם בדרך כלל בני 40+, האם זה טעם אישי או בעיה פסיכולוגית?

02/05/2011 | 12:38 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי עקב החג. במובן מסוים, שתי האפשרויות שהעלית באשר למשיכתך לגברים מבוגרים נכונות. בוודאי שמדובר בטעם אישי, שהרי את מרגישה שזהו טעמך שלך, אך הסיבה לכך היא פסיכולוגית, אם כי "בעיה פסיכולוגית" היא כבר שאלה של הגדרה, כפי שמיד אפרט. מקור משיכת אדם לבן זוג מסוים מעוגנת בהרבה אסוציאציות, רגשות, זכרונות וחוויות הקשורים לדמויות משמעותיות בשלבים מוקדמים של התפתחותנו. לעיתים נמשכים לדמות המזכירה דמות הורית -ולו גם בקו מסוים אחד - ואליה אנו נמשכים דווקא, הגם שהיא יכולה להיות בהרבה מובנים ותחומים אחרים שונה מן ההורה. משיכה לדמות של גבר מבוגר יכולה בהחלט להיות רצון לא מודע למצוא את האב בבן הזוג ולהתקשר עימו דווקא. אולם, זו לא חייבת להיות בעיה, אלא אם כן האדם עצמו חש שזו בעיה ורוצה להבין את המקור לכך ושואף לשנות זאת. אם אכן בכך מדובר, הייתי מייעצת לך לפנות לטיפול פסיכותרפויטי על מנת להתמודד עם הבעיה. באופן אובייקטיבי יש קושי בהתקשרות של בני זוג בפער גילים גדול, אך יחד עם כך, יש הרבה זוגות מאושרים שבנו חיים זוגיים ומשפחתיים יפים ומספקים למרות פער הגילים הרב. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים