כל מי שצופה בפורנו לסביות היא נמשכת לנשים?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/04/2011 | 02:06 | מאת: שירה

אני קוראת בהמון אתרים שסרטים אינם מעידים על נטייה אך קראתי בתגובות פה באתר ואתה די חד משמעי טוען שצפייה בסרטים מעידה על נטייה, משיכה.. למה ברוב המקומות טוענים שלא ואתה טוען שכן, על מה אתה מתבסס? למה יותר הגיוני שגברים יראו סרטים של לסביות וההפך, נשים יראו סרטים של הומאים?

28/04/2011 | 23:30 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב שרון, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי לפנייתך בעקבות החג. אמנם, לא אני כתבתי באתר על הנושא בעבר, אך ברצון אסביר את אשר ידוע ומקובל בהבנה המקצועית כיום על הנושא שהעלית, דהיינו: האם צפייה בסרטים על נושאי לסביות מעידים על נטייה מינית או משיכה מינית לנשים. בדרך כלל, אנו נמשכים לצפות בסרטים המדברים אל לבנו, היות שאנו מזדהים עימם יותר ועל כן, הם מרתקים אותנו, מעסיקים אותנו ולא פעם "פורטים על הנימים הנפשיים" שלנו, - אם ניתן להשתמש בדימוי זה. הצלחתו העולמית והעקבית של המדיום הזה –סרטים- הוא בכך שהוא מדבר אל האנשים ברמות המשמעותיות של חיינו: הרמה הרגשית והרמה השכלית. סרט מוצלח הוא זה "שמדבר" אל האדם במובנים הללו. אחרת הוא יהיה משעמם עבור הצופה ולא יהווה משיכה עבורו. על כן סביר, שמי אשר יש לו עניין ומשיכה לצפות בסרטים על הנושא האמור , אכן מועסק בנושא: הוא מסקרן אותו, מעניין אותו, מושך אותו וכאמור, גם מזדהה עם חלקים מסוימים בו. זה עדיין אינו אומר שאותה אישה, למשל, הינה לסבית, הן במובן המודע או באורח חייה, בבחירת בת זוג וכיו"ב, אך העובדה שיש לה עניין מיוחד דווקא בסרטים בנושא מעידים על נטייה. בברכה, דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים