סטיות או התנהגות נורמאלית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/04/2011 | 00:44 | מאת: אימא מודאגת

שלום רב, בני בן 19, הומוסקסואל שלא מזמן יצא מהארון (רק אנחנו ההורים יודעים בשלב זה). במחשב המשפחתי נחשפנו פעם אחת לתכתובות שלו עם הומוסקסואלים אחרים (מבקשת לציין כי מדובר במחשב משפחתי ולא במחשב אישי שלו..וכי לא חיפשנו באופן יזום את התכתובות אלא נחשפנו אליהן ). התכתובות היו מעט סוטות לטעמנו. מדוע יש הרושם כי בין הומוסקסואלים היחסים הם יותר "מלוכלכים" מאשריחסים בין גבר לאישה ? הרי אם גבר היה רוצה להתחיל עם בחורה דרך האינטרנט, סביר להניח שלא היה אומר לה דברים "מלוכלכים" .. האם מדובר בתופעה מוכרת אצל הומוסקסואלים או שמא זה רק אצל הבן שלנו ? אני יודעת שקיימים יחסים אחרים ויפים בין הומוסקסואלים אבל אולי בגלל שבני עדיין חווה את הדברים לראשונה,ועדיין בתחילת ההתבגרות המינית שלו- מדובר בהתנהגות כזו. האם עלינו להיות מודאגים ? האם זו סטיה ? אודה לתשובתך ולהתייחסותך בהקדם

04/04/2011 | 03:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, בהחלט מדובר בהתנהגות נורמאלית והיא אינה מופיעה רק בקרב הומוסקסואלים, אלא גם בקרב גברים הטרוסקסואלים בגילו של בנך. בנך בן ה-19 נמצא בגיל ההתבגרות, ההורמונים שלו סוערים וגועשים והוא משוחח עם בחורים אחרים בני גילו. אני מניח שלא הזדמן לך לשמוע שני בחורים הטרוסקסואלים בגיל הזה מחליפים חוויות מיניות על התנסותם עם בחורות. ההשוואה שאת עורכת בין יחסים בין בחורים בין יחסים בן בחור לבחורה מוטעית מאוד. בחורות בחברתנו עדיין מחונכות לצניעות מינית הרבה יותר מאשר בחורים ולכן אף בחור לא יעז לדבר כך אל בחורה. דבר נוסף שיש להביא בחשבון הוא את המדיום של האינטרנט. בנך העדין, ואולי גם המופנם בד"כ, לא ידבר כך פנים אל פנים. באינטרנט האנשים רעולי פנים ואנונימיים זה לזה. מחסומים רבים שקיימים באופן טבעי במגעים פנים אל פנים מוסרים בשיח הווירטואלי ומחקרים מצביעים על כך שדווקא אנשים מופנמים וביישנים נוטים לפרוק עול באינטרנט, כמעין "פיצוי" על כל מה שאינם מעזים לעשות במציאות. לסיכום, אין לך אלא לברך על שהתפתחותו המינית של בנך תקינה ומתאימה לגילו, אך כן הייתי ממליץ שאם אין לו מחשב אישי, יהיה לו אחד כזה ואם יש לו, ניתן ומומלץ לבקש ממנו להשתמש רק בו, דבר שישמור על הגבולות ביניכם ובינו לטובתכם ולטובתו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים