הומוסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/04/2011 | 21:17 | מאת: אימא מהדרום

שלום רב לפני כשבוע יצא בני (בן 19) מהארון. יש לציין כי בעלי ואני לא ממש היינו מופתעים כי בשנה האחרונה היתה לנו תחושה לגבי נטיתו המינית.אנחנו נותנים תמיכה מלאה לבננו אבל בכל זאת, יש מספר שאלות עליהן הייתי מעוניינת לקבל תשובה : א. באיזה גיל מתעצבת/מתייצבת הנטייה המינית ? ב. מניחה כי אף אחד לא קם בוקר אחד ומחליט לבחור להיות הומו.. אז בכל זאת, מה הם אותם גורמים לנטיות המיניות ... ג. האם יודעים מה משפיע על אותם בני נוער שהופך אותם להיות עם נטיות מיניות אחרות ? אני הולכת אחורה בזמן ומנסה לשחזר ולשאול את עצמי שאלות .. האם לנו כהורים יש קשר ישיר לנטיה המינית באיזה אופן ? אשמח לקבל תשובות בתודה אימא מהדרום

02/04/2011 | 21:43 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, הדעה הרווחת כיום בקרב אנשי מקצוע היא שמדובר, כנראה, באינטראקציה (השפעה משולבת) של גורמים ביולוגיים, שעד כה קשה להצביע עליהם בבירור, עם גורמים סביבתיים. המחקר הגנטי לא העלה כל תוצאה משמעותית. יש שורה של הבדלים מתונים יחסית בין הומוסקסואלים להטרוסקסואלים במספר מדדים פיזיולוגיים, בעיקר הורמונאליים (בעיקר ברמת הטסטוסטרון), אך לא די בהבדלים אלה כדי להפוך להסברים. מבחינה סביבתית, מהשוואת ביוגרפיות של הומוסקסואלים לאלו של הטרוסקסואלים מסתמנת תמיכה לטענות הגישה הפסיכואנליטית, לפיה בנים הומוסקסואלים מגלים מגיל צעיר קרבה גדולה יותר לאם ותופסים את האב כמרוחק יותר וכן העדפה של חברת בנות ופעילויות הפיכות מגדר (למשל, משחקי בנות). לא מדובר בשום אופן בהורות לא נאותה, כך שאל לכם להאשים את עצמכם. התקופה שבה מתעצבת הנטייה המינית היא בגילאים 3-5 כך שבגיל של בנכם לא צפוי כל שינוי. מכיוון שכך חשוב מאוד לתת לבנכם את מלוא התמיכה לה הוא זקוק בהתמודדות בתוך חברה הטרוסקסואלית. חשוב שהבית יהווה לו חוף מבטחים ממנו ייצא ואליו יוכל לחזור מההתמודדות הלא פשוטה שמצפה לו. ייתכן מאוד שבנכם יוכל למצוא תמיכה ולהרגיש חריג פחות באמצעים שמעמיד סניף ארגון הנוער הגאה בדרום www.igy.co.il וייתכן מאוד שאתם, כהורים, תפיקו תועלת ותמיכה כדי לתמוך בו בסניף תהל"ה שבדרום http://www.tehila.org.il/ . גם אם אינכם מרגישים צורך או בשלות להיעזר בשני הארגונים הללו כרגע, מומלץ לשמור את הכתובות הנ"ל לעת הצורך. בשניהם הצטבר ניסיון אישי ומקצועי רב. אני מאחל לכם התמודדות קלה ואשמח לעזור בהמשך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים