חוסר קבלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/03/2011 | 17:04 | מאת: מישהי

אני נמצאת מס שנים במערכצת יחסים עוטפת ואוהבת עם בת זוגתי.אנחנו נורא מאוהבות.מאוד קשה לנו עם החוסר קבלה של החברה וההורים שלה לא יודעים.כרגע אנחנו מתגוררות אצלם .המצב מאוד חונק שאנו צריכות להסתיר אהבה כמו שלנו.אנחנו גם תלויות בהם כלכלית מכל מיני בחינות.אז בכלל אי אפשר שהם יגלו עלינו.הם בטוחים שאנו כמו אחיות.הם גם ממשפחה מאוד שמרנית..אני יודעת שזה לא אמור להיות לי עקרוני .אך זה מאוד כואב לי וגם לבת זוגתי.וגם אנחנו צריכות מהם טובות כספיות..המצב בכלכלי שלנו קשה...מה לעשות...

29/03/2011 | 00:15 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב לך מישהי, אין לי ספק שאת וחברתך נמצאות במצוקה רבה. מצד אחד, הבינותי מדבריך, שאתן מאושרות במסגרת הזוגית שיצרתן וכפי הנראה גם אינכן רוצות לוותר עליה, ומצד שני, אינכן מעיזות (ואף מפחדות) לגלות את "סודכן", בעיקר עקב חוסר עצמאות כלכלית ותלות בהורים. בדרך כלל, קשה לשמור על "סוד" כשלכן לאורך זמן, במיוחד כאשר אתם גרים במחיצת ההורים. כאשר זה מתגלה מבלי שאתם יזמתם את הגילוי - בצורה המתאימה לכם ובאופן שיש לכם שליטה עליו - התוצאה מאד קשה (וזאת בלשון המעטה). אתן חייבות לזכור שגם להורים קשה מאד לקבל את המצב ועוד קשה שבעתיים אם זה מתגלה ללא הכנה מוקדמת ובצורה לא צפויה. תחושת חוסר האימון והכעס שבני המשפחה יכולים לחוש כלפיכן עלולה להיות מאד קשה, ואז קשה מאד לתקן את המצב. כדאי לחשוב איך להביא זאת לידיעת המשפחה בצורה הדרגתית. למשל , על ידי שיתוף מישהו מבני המשפחה או אולי חבר קרוב של המשפחה, שאתן יכולות לתת בו אימון. יתכן, גם שכדאי לכן לזמן מה לא לגור יחד אצל משפחת בת זוגך, כדי לאפשר תפיסת מרחק, שיקל על הגילוי. האמת, שאין כללים באשר לעיתוי הנכון לשתף את הסביבה המשפחתית או החברתית באשר ל"יציאה מן הארון" וכל אחד בוחר לו את המועד שנראה לו מתאים או בשל לגילוי, לפי נסיבות ותנאי חייו. אך במקרה שלך ושל חברתך – יש קושי נוסף, שעליכן להביאו בחשבון. המצב הקיים כיום אינו רק מציאת העיתוי לגילוי של היותכן לסביות, אלא גם העובדה שאתן כבר חיות מזה זמן מה עם המשפחה תוך העמדת פנים והסתרת האמת. בטוחה אני, שזה מה שיקשה על קבלתכן ויעורר הרבה כעסים עליכן. אי לכך, אני סבורה שטוב תעשינה אם תבחרנה באחת משתי האפשרויות: גילוי הדרגתי של מצבכן, תוך שיתוף של דמויות נוספות, שיודעות לשמור סוד כמובן, אך יכולות להוות גם מקור תמיכה עבורכן. או לקיחת אחריות בוגרת על מה שנראה מאד חשוב ורצוי לכן, ולגלות למשפחה את המצב בזמן הקרוב. זאת, כל עוד יש לכן שליטה על הגילוי. בנוסף, לא הייתי מוותרת על האפשרות להינתק - ולו, כאמור, לזמן מה – מן המשפחה ולהיות יותר עצמאיים. ניסיון החיים בתחום מלמד, כי קל יותר להתמודד עם הנושא כשקיימת עצמאות כלכלית, ולו גם חלקית. בהצלחה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים