פעולות הפיכות מגדר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/03/2011 | 09:50 | מאת: הורים

שלום. הבוקר התפרסמה כתבה במגזין "זמנים מודרנים" בעיתון ידיעות אחרונות על הורים ש"מורדים" בתפקידי המגדר. כלומר, לבנים הם נותנים במודע צעצועי בנות , מורחים להם לק, מלבישים אותם בבגדים בצבעי בנות וכו. וכמובן גם ההיפך, לבנות הם נותנים צעצועי בנים, מלבישים אותם בבגדים עם צבעי בנים וכד'. אנו לא יודעים אם הספקת לקרוא את הכתבה אך נראה לנו כי זה ממש לא בריא לילדים. האם תוכל לחוות את דעתך בנושא מאחר ולא ראינו בכתבה שום תגובות /התייחסויות לנושא מצדדים מקצועיים. תודה!

23/03/2011 | 10:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הורים, לא קראתי את הכתבה, אך אני מתנגד נחרצות לכל שימוש בילד לסיפוק צרכיו של ההורה באופן כללי ולפי תיאוריכם, זהו מקרה פרטי של התופעה הכללית הזו. הבחנה בין צורכי ההורה לצורכי הילד, גם כשנדמה שההורה פועל לטובת הילד (בעיקר במקרים של הגנת-יתר עליו), היא אחד היסודות החיוניים ביותר להתפתחות תקינה של הילד. במקרה המתואר בהחלט קיים חשד שההורים פועלים מתוך מניעים פרטיים שלהם (כנראה אידיאולוגיים) על חשבון צורכי ילדיהם. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים