חתונה-סטרייטית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/03/2011 | 19:58 | מאת: לילך

שלום ד"ר גידי. אומנם אני סטרייטית אבל מאחר ואני מאד אוהבת את תשובתיך אני פונה לפורום הזה.מקווה שזה בסדר. אז-אני בת 28 הייתי בקשר עם בחור 4 חודשים-לכאורה קשר טוב ,מדובר בבחור שמאד יודע מה הוא רוצה-בחור שבגילי ועושה דוקטורט-ובכלל בחור חכם. גם מבחינת אופי -בחור טוב.דבר אחד שמאד הפריע לי זה שהוא עקשן-וזה הפחיד אותי לגבי דברים מסוימים. ועוד דבר שלא ממש פיתחתי אליו אהבה-זה היה יותר חברות טובה. הוא לא הבחור הראשון שלי והאמת שמעולם לא יצא לי ממש להתאהב בבחור (נשמע הזוי?) עברה חצי שנה מאז סיימנו את הקשר -ועדין הוא בליבי -אני חוששת שהוא בליבי לא מהסיבות הנכונות-אני לחוצה להתחתן ,ומאז שיצאתי איתו כל הבחורים לא התקרבו אליו מהרבה בחינות. מצד שני אני מפחדת שבגלל הלחץ אני יעשה שטות.יש לציין שהוא רוצה לחזור. אני מרגישה שיש בו קצת כפייתיות (לא תמיד מודעת) אבל שוב הוא בחור טוב. שאלותיי הם כאלו: 1.האם כדי לנסות שוב? 2.האם יש סיכוי שאתאהב? בו? 3.האם 4 החודשים שיצאנו משקפים את מי שהוא באמת. 5.האם יש ממה לפחד מהעקשנות שלו והכפיתיות. אני ממש חייבת תשובה. תודה ד"ר.

20/03/2011 | 20:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לילך, קשה לי לענות לך באופן ישיר על השאלות ששאלת, אבל באופן הכללי ביותר ניתן לומר שרמה מסוימת של אובססיביות בהחלט עוזרת בהתמודדות עם פרויקטים עם דוקטורט (ומחקר באשר הוא) ואנשים בעלי כושר התמדה ודבקות במטרה הם בד"כ גם יציבים בתחומים אחרים. אלה אכן לא הטיפוסים ההרפתקניים ומחפשי הריגושים ודווקא משום כך הם מתאימים לקשר ממושך ומחייב. מצד שני, קשה מאוד להמליץ לך בגילך הצעיר להינשא למי שאינך אוהבת כבר בשלב כה מוקדם של הקשר. עם זאת, הואיל ומעולם לא התאהבת, כדאי אולי בכל זאת ללבן את הסוגיה עם עצמך מול איש מקצוע. לחץ ללא ספק אינו צריך להוות שיקול בשיקולי הנישואין שלך, אך הקושי להתאהב דורש עיבוד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים