דחייה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/11/2005 | 23:16 | מאת: אסף

איך אמורים להגיב כשהדחייה על רקע מראה חיצוני? מה מעיד עליי אם אני בוחר להיעלב? מה מעיד על הבנאדם שדחה? האם יכול להתפתח כתוצאה מכך חרדת דחייה? בעקבות כמה דחיות, שאני פירשתי שהן על סמך מראה חיצוני (ובאחת מהן אף נאמר מפורשות), החלטתי להימנע ממפגשי בליינד-דייטס.

04/11/2005 | 00:04 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסף, בליינד-דייט היא סיטואציה קשה מאוד, אפשר לומר אפילו אכזרית, ומלאכותית מאוד. לשני הצדדים לא מתאפשר להכיר זה את זה בהיבטים שונים שלהם, אלא כמעט אך ורק על סמך המראה החיצוני. הפרופורציה בין ההכנות המעשיות והנפשיות לפגישה, הדיאלוג שמנסים לפתח עד הפגישה, הציפיות (והרי אם היה מצב של אפס ציפיות, לא הייתה מתקיימת פגישה), הריאיון ההדדי - כל אלה מתכנסים למספר שניות, שבהן הכול נקבע על סמך מראה חיצוני, במצב שבו שני הצדדים מתוחים, כל אחד הוא גם בוחן וגם נבחן, מעין "אודישן" הדדי. עלבון במצב כזה הוא בהחלט תגובה נורמאלית ומובנת, למרות שלכאורה מבחינה רציונאלית, שני הצדדים עומדים למבחן ויש הדדיות מהבחינה הזו ולכאורה הכול עניין של טעם והעובדה שאינך מוצא חן בעיני פלוני אינה אומרת בהכרח שלא תמצא חן בעיני אלמוני. אני חושב שההחלטה שקיבלת היא החלטה בריאה ונבונה מאוד. לדעתי, ניסיונות להכיר אנשים בסיטואציות טבעיות מאפשרים הכרות של כמה היבטים בו-זמנית, כולל המראה החיצוני, ולא הוצאת המראה החיצוני מכל פרופורציה ומכל הקשר טבעי והסתכלות עליו בזכוכית מגדלת מעוררת חרדה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

04/11/2005 | 15:18 | מאת: אסף

אוקיי.. אם לא דרך בליינד-דייטס, איך מכירים אנשים בעלי נטיות? גם בפאבים מבוסס על מראה חיצוני, לא?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים