היי ...שאלה מבולבלת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/02/2011 | 17:44 | מאת: ליאם

יש ל בעיה מוזרה אולי בשבילי.. אבל אני מאוהבת או מתאהבת בהומואים. אני יכולה לפנטז את עצמי איתם בכל המובנים אני יודעת שיש כזה כינוי: Fag hag למרות שאין לי חברים הומואים(חוץ מ1 שאני מכירה ככה) אבל אני פשוט אוהבת אותם . כל דבר בהם. אם הגברים הסטרייטים היו כמוהם מבחינת האופי(בדברים עיקריים)העולם היה טוב יותר.\ פשוט אני עכשו אפשר גם לומר בפרשת דרכים בחיי אני לא יודעת מה אני. אני לא יודעת אם הפחד הזה שאני דו מינית (אם אני אכן כזו) או משיכה לבנות קשור לזה. בקיצור יש לי משיכה לבנות עד גבול מסוים ויש לי משיכה ענקית להומואים יותר מסטרייטים. אני לא יודעת אני משתגעת כי אני רוצה כבר אהבה ואין לי בעיה עם הגוף הגברי והסקס שם-משיכה לגברים רגילים! על אף שאני דתייה אבל אני מבינה בכאלו דברים) אבל לראות את עצמי עם גבר או עם אישה זה קשה לי. למה?? כי אני מפחדת שידחו אותי שלא יאהבו אותי.??? אני זוכרת שמגיל קטן הייתי יכולה לאהוב גם בנים וגם בנות. אז האם זה נכון שאפשרי להמשך ל2 המינים? לסיכום: בעיית ההומואים. הסטרייטים והמשיכה לבנות. מערכת יחסים בקיצור. תשובה בבקשההה אני מיואשת. בת 20.

02/03/2011 | 12:26 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב ליאם, לא קשה להבין כמה את מרגישה, כפי שאכן כתבת, "מבולבלת". אם אנסה לעשות סדר בדברים (ואגב כך לבדוק אם הבינותי אותך היטב), הרי שאת מודאגת מכך שאת נמשכת לגברים הומוסקסואלים ובעיקר בגלל אופיים הטוב, כך לפי דבריך. מצד אחר את חושבת שאת נמשכת לבנות וחוששת מן האפשרות שאת דו-מינית. מצד נוסף, את חוששת מקשר בכלל עם בני שני המינים, שאפשר שמקורו בחשש מדחייה, כך לדבריך, ולמרות כל זאת, את מציינת שאין לך בעיה עם גוף גברי ואפילו עם קיום סקס עמו. זה באמת מאד מורכב, אך יתכן שלכל המורכבות הזו יש בסיס אחד וזה צורך לקשר רגשי, אוהב ומקבל , שיש בו רכות, התחשבות נאמנות ושאר הדברים שניתן להבין מתכונות אופי שעושות עולם טוב יותר (שוב, כפי שאת ביטאת זאת בלשונך). היות שתכונות כאלה הן באופן סטריאוטיפי משויכות למין הנשי, הרי שניתן להבין שאת בעצם מחפשת תכונות כאלה בבן הזוג,שעמו תרצי ליצור קשר של אהבה ומיניות. לכן גם נוח לך עם בנות. עם כך, אין מקום לראות עצמך כדו-מינית או לסבית, בוודאות. יותר סביר, שאת זקוקה להרבה קבלה רגשית (שמקורו אולי בחוסר ביטחון או חשש מדחייה) עם אדם שיש לו היכולת להעניק אהבה מתוך התחשבות, רכות ונאמנות. מאחר שיש לך משיכה או נטייה לגברים הטרוסקסואלים, הרי שחשוב, כי תחפשי בן זוג ,שאינו הומוסקסואל אך הינו בעל תכונות אופי שאת קולטת אותן כנשיות יותר, כפי שציינתי לעיל. בטוחתני, שתמצאי גברים בעלי תכונות כאלה, שכן הסטריאוטיפ כלל אינו מתאים לכל הגברים. כפי שאנו יודעים מתוך החיים, יש גברים מאד רכים ועדינים בהתנהגותם, שבחברה קולטים אותם לא פעם כהומוסקסואלים, בזמן שאינם כלל כאלה. הם נתפסים "כנשיים" וכנראה שעימם תחושי יותר בנוח ובביטחון. החשוב הוא שתתנסי בקשר קרוב עם אדם כזה ותבחני עצמך איך את חשה במצב כזה. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים