שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/02/2011 | 12:50 | מאת: יהלי

הי ד"ר גידי, קראתי את תשובתך. המטפלת הינה מבוגרת ואחראית לא נראה לי שההצעה לעלות את מס הפגישות -קשורה לרווח כלכלי מצידה... אני אכן בתנמצאת בתקופה לא קלה עבורי וחווה כל מיני מצבי משבר. אני עובדת חינוך (שוב הנני בת 27) ובוא נומר בלשון המעטה שמשכורתי אינה גבוהה. גם ככה קשה לי להחזיק את הטיפול ולעיתים יש חודשים שיותר ממחצית מהמשכורת הולכת על הטיפול. אבל כרגע הוא נמצא בראש סדר העדיפיות שלי. את כל זה המטפלת יודעת. ולמרות זאת גם כשהציע את הרעיון להעלות את הפגישות ל-2 היא לא הציעה שום הנחה. האמת שכבר לא אכפת לי עניין הכסף..לפעמים אני מרגישה שכל הטיפול תלוי כל כך בכסף.. אם אין גם הקשר נגמר-וכל התלות האהבה והקשר הולך לאבדון. עצוב לי ממש.ואין לי כוח לשתף אותה בזה אני מרגישה שהיא לא תבין.

22/02/2011 | 16:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יהלי, הרבה יותר רצוי לשתף את המטפלת בתחושותייך מאשר אותי, גם סביב העניין הכספי. לא רק שזה לגיטימי, אלא גם רצוי. מטופלים בהחלט מבקשים הנחות והרבה ומטפלים רגילים לכך ולעיתים קרובות נענים. אם קשה לך, את יכולה לשאול אותה עניינית מה התעריף לפעמיים בשבוע. זו שאלה אינפורמטיבית ולגיטימית הקשורה למסגרת (setting) הטיפולית, כפי שבוודאי ביררת את התעריף לפגישה שבועית עם פנייתך הראשונית למטפלת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים