?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/02/2011 | 22:32 | מאת: יהלי

הי , אני בטיפול מזה כשנתיים.הטיפול תומך ועוזר.את הטיפול אני משלמת מכספי (אני עובדת-בת 27) הטיפול יקר אבל הצלחתי לעמוד בו עד עכשיו. לאחרונה המטפלת הציעה שאבוא פעמיים בשבוע-היא אמרה שכדי..היא שאלה אותי אם אוכל לעמוד בזה כספית -אמרתי לה שאין מצב.. היא לא הציעה שום הצעה מעבר ונשארנו רק בפגישה אחת לשבוע. אני גם מרגישה שהייתי רוצה להיפגש פעמיים-שזה ייתן לי יותר באיכות חיי. מדוע היא לא מציעה להוריד במחיר? מדוע היא הציעה אתזה אם ידעה מראש שלא אוכל לעמוד בזה? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.

22/02/2011 | 10:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יהלי, מבחינה מקצועית, הצעה להעלות את תדירות השיחות מפעם לפעמיים בשבוע יכולה באופן תאורטי לנבוע משתי סיבות: (א) הזדקקות ל"מינון מוגבר" של שיחות בגלל מצב משברי ו-(ב) הגברת האפקט הטיפולי ורצון להעמיקו, בעיקר בטיפול בגישה פסיכודינאמית. בלי לרמוז דבר על מניעי המטפלת שלך, באופן הכללי ביותר לא הייתי שולל לחלוטין אפשרות שהצעה כזו, כשהיא באה מצד המטפל, חפה מכל אינטרס כלכלי שלו. אני אישית ומקצועית סבור שפרט למקרים בודדים של משבר נקודתי קשה, שבוע הוא פרק זמן סביר לעיכול ולעיבוד של התכנים שעולים בשיחה הטיפולית בין המטופל לבין עצמו ודווקא כאשר הטיפול תומך, הגברת התדירות לפעמיים בשבוע עלולה להגביר את הסיכון לתלות מיותרת. אבל, זו דעתי ורבים מעמיתיי יחלקו עליה. מתיאורך עולה שהמטפלת כן שאלה אותך אם תוכלי לעמוד בעלות של פעמיים בשבוע מבחינה כלכלית וירדה מהרעיון ברגע שאמרת שלא תוכלי. במעבר מפעם לפעמיים בשבוע מקובל שינוי מסוים בתעריף (למשל, אם עלות פגישה שבועית היא 400 ש"ח, עלות פגישה פעמיים בשבוע תהייה 350 ש"ח). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים