התנהגות הפוכה של ילדים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/02/2011 | 22:27 | מאת: אילן

האם כול ילד אשר משחק במשחקי בנות , מתעניין בלבוש בנות , באיפור וכדומה עתיד להפוך הומו לכשיגדל? האם ישנם מקרים ששמעת של בנים שתארו מקרים כאלה בילדותם והפכו הטרוסקסואלים לבסוף? איך בכלל ניתן לבדוק זאת ? האם גברים הטרוסקסואליים מספרים על עברם ועל כך ששיחקו במשחקים של בנות? ניתן לכמת זאת באחוזים? הרבה תודה

22/02/2011 | 10:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אילן, מעולם לא נתקלתי בהטרוסקסואלים בוגרים, אשר בילדותם שיחקו במשחקי בנות. זה, כמובן, לא אומר שאין כאלה, אך אני אישית לא נתקלתי בהם או שמעתי עליהם. אף פעם (גם לא ברפואה!) אין דבר שנכון לגבי כולם. גם כשהמחקר כמותי/סטטיסטי, מדובר בהכללות עם טעות סטטיסטית מסוימת, או במילים אחרות, בכלל שיש לו יוצאים מן הכלל. מה שהופך את העניין ל"מדעי" הוא שבמחקר על מדגם מייצג של האוכלוסייה ניתן לאמוד את גודל הטעות. מעצם היותם של הומוסקסואלים מיעוט מסתתר שאין עליו רישום מסודר (בניגוד לנתונים כמו מגדר, ארץ לידה וכד') גם המחקרים הסטטיסטיים המבוססים ביותר לא נערכו על מדגמים מייצגים. חלק גדול שנערכו על גברים הומוסקסואלים אינו כמותי אלא איכותני (שיטת מחקר שזוכה ליותר ויותר הערכה כיום) ובאשר ללסביות רוב המחקר הוא איכותני ולא סטטיסטי. המחקרים שכן נעשו על גברים הומוסקסואלים נעשו על הומוסקסואלים והטרוסקסואלים בוגרים ובמקרים מסוימים נערכה השוואה סטטיסטית. מחקרים אלה מצביעים באופן עקבי על כך שהגברים ההומוסקסואלים מדווחים בשכיחות גבוהה הרבה יותר מעמיתיהם ההטרוסקסואלים על קרבה גדולה מאוד לאם, לעיתים ריחוק מהאב ולעיתים אימוץ התנהגויות הפיכות מגדר בילדות. התנהגות הפיכת מגדר לא דווחה בקרב הנבדקים ההטרוסקסואלים במחקרים אלה. תמונה זו נתמכת גם ע"י סיפורי חיים של הומוסקסואלים שמגיעים לטיפול וגם ע"י התנהגותם של ילדים בעלי התנהגות הפיכת מגדר המגיעים לטיפולם של פסיכולוגים קליניים של הילד, פסיכולוגים התפתותיים ופסיכולוגים חינוכיים. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים