התנהגות הפיכות מגדר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/02/2011 | 12:37 | מאת: אחת

אודה לתשובתך. כתבת מספר פעמים כי התנהגות הפיכת מגדר יכולה להצביע על נטייה מינית הומוסקסואלית בעתיד. שאלתי היא למה כוונתך להפיכת מגדר? אם לילד יש ארגז צעצועים והוא בוחר ומשחק תמיד במשחקי בנות , או בוחר מהארון תמיד את התחפושות והבגדים של הבנות? או לחילופין, שהוא משחק ומעדיף משחקי בנים אבל מדי פעם הוא ישחק עם אחותו- יחד איתה, בבובות שלה, כי היא בקשה? העדפה שאליה אתה מתכוון צריכה להתבטא בכך שאם אציע לילד צעצוע הוא יבחר צעצוע של בנות? איך להתייחס לכול מצב ומצב? תוכל לתאר מספר מצבים ולהתייחס אליהם בקצרה. למה אני שואלת? בני בן 8.5 משחק ומעדיף משחקי בנים לפי מה שאני רואה, בבחירת תחפושת הוא מעדיף תחפושות של בנים, אבל לפעמים בא לו להכין איתי עוגה או לשחק עם אחותו הקטנה בבובות שלה. אבל כפי שזה נראה לי זה רק כי מתחשק לו באותו רגע להכין עוגה או מתוך סקרנות, ולא מתוך העדפה כמו גם המשחק עם אחותו בבובות. אני מרגישה שהוא דווקא נמשך לדברים הקשורים למגדר שלו מתוך בחירה חופשית, אבל אני לא יודעת איך להתייחס לדברים הקטנים אשר כתבתי. מה הסימנים שאליהם אני צריכה להתייחס ולומר כאן זה לא נראה תקין או זה כבר חשוד. אני מציינת כי ידוע לי שלא אוכל לשנות דבר ותמיד אקבל את בני בכול מצב. אבל זה מטריד אותי תודה

21/02/2011 | 15:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחת, חשוב להכניס את הדברים להקשרם: כתבתי את מה שכתבתי בתגובה לפניות הורים מודאגים שתיארו התנהגויות הפיכות מגדר (קיצוניות יותר מאלו המתוארות בפנייתך) - ולא כ"אזהרה" שלי שמשהו לא תקין או מבשר משהו לא תקין. ציינתי גם שלא ניתן לנבא מההווה לעתיד, אלא שבוגרים הומוסקסואלים מתארים התנהגויות כאלו בעברם. את מתארת התנהגויות פחות קיצוניות ובתדירות נמוכה יותר, אך חשוב גם לציין שיש לא מעט הומוסקסואלים ששיחקו במשחקי בנים בילדותם, היו גבריים לכל דבר ונשארו גבריים ובכל זאת בשלב מאוחר יותר גילו את משיכתם לגברים. לכן, הייתי מציע לך להניח לעניין ולהתרכז בסיפא של דברייך, כלומר, בהכרה שאין לך השפעה על הנטייה המינית של בנך לכאן או לכאן ושתשדרי לו קבלה ללא תנאי בכל מצב. כולנו זקוקים לזה בכל גיל, קל וחומר ילדים ועוד יותר מכך ילדים שאולי יימשכו בעתיד לבני מינם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים