הומוסקסואליות בילדים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/12/2010 | 19:14 | מאת: אבא

דר' שלום, ראיתי שכתבת במספר מקומות שילדים בעלי "גינונים נשיים" סביר להניח שיתפתחו ויהיו הומואים. השאלה שלי היא למה אתה מתכוון שאתה אומר גינונים נשיים? מה דעתך על ילדים בני 8 עם התנהגות של בנים אבל עדינות של נשים? האם "גינונים נשיים" זה אומר שבן מתנהג תמיד כמו ילדה ? כלומר משחק במשחקי בנות, או מתלבש /מתחפש לבת, מתנהג כבת וכד'. מה אתה אומר על ילד שמתנהג, מתלבש ונראה כבן אבל יש לו עדינות ורגישות מסויימת ? אולי תוכל לעשות לי סדר בזה. תודה

08/12/2010 | 22:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אבא, לפני שאנסה לענות לך, אני זוכר את פנייתך הקודמת ונשמע שאתה מאוד מודאג וחרד נוכח העובדה שבנך יגדל, אולי, להיות הומוסקסואל. הדאגנות הזו כלשעצמה אינה מוסיפה בריאות נפשית לא לך ולא לבן שלך שזקוק לאב רגוע ומכיל, שיקבל אותו בכל תנאי. ילדים מאוד רגישים ויכולים להבחין באותות של דחייה גם כשכל המילים ה"נכונות" נאמרות. כך שאני באמת מציע לך לעבד את החששות שלך במסגרת מתאימה. ובאשר לשאלתך - משחקים במשחקי בנות, התנהגות הפיכת מגדר וכיו"ב אכן מחשידים יותר בכיוון של הומוסקסואליות. עם זאת, יש לציין שלא לכל הילדים שיגדלו להיות הומוסקסואלים בבגרותם יש אומץ ותעוזה להפר את תפקידי המגדר בילדותם, כלומר, לשחק במשחקי בנות, להתחפש וכד'. אין פירושו של דבר שכל ביטוי של עדינות מרמז בהכרח על נשיות שמרמזת בהכרח על עתיד הומוסקסואלי. יש בהחלט ילדים עדינים ורגישים שגדלים להיות בחורים סטרייטים סולידיים, מאופקים ומופנמים, אך קשה לדעת איזו עדינות תתפתח להומוסקסואליות ואיזו לא. כאמור, עיקר דאגתי בקשר אליך היא בקשר לדאגנותך ולהשלכותיה עליך ובעקיפין על בנך. עליך לקבל את העובדה שאין לך שליטה על הנטייה המינית של בנך. הדבר אינו ניתן לשינוי ובימינו הוא גם רחוק מלהיות אסון. לעומת זאת, גילויי דחייה/רתיעה סמויים או גלויים עלולים להיחוות ע"י בנך כהתרחקות ודחייה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

09/12/2010 | 12:31 | מאת: דעת יחיד

שלום אולי זה יעזור לך אם אומר לך את הדברים הבאים: בתור תלמיד בבית הספר שהיו מציבים מולי מבחן זה היה דבר מחריד מאוד, לפעמים הכי טוב זה להתמודד מול זה כדי להוריד חרדה, יום לפני המבחן הייתי אומר לעצמי "שעשיתי כל מה שאני יכול" והייתי מדמיין את ההרגשה הטובה שיוצאים מהכיתה אחרי המבחן, בין אם הציון גבוה או נמוך זה כבר לא משנה. זה מתקשר בעקיפים לבנך אין לך דרך באמת לגרום לו להיות הומו או סטרייט, משום שזה נקבע עוד בראשית הדרך אי שם בהתחלה וזה לא נתון בכלל לידך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3556575,00.html נא ראה קישור נוסף לדבר אחר: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A1%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%90%D7%9C אם זאת הוא אדם כמוני וכמוך ואתה יכול להיות אבא טוב ולגרום לו להרגיש עם עצמו אושר ולא שנאה עצמית כמו שאתה היית רוצה שלא להרגיש סתם סבל/וחרדה לחינם. במקום לדאוג סתם תטפל בו ותשפר לו את המעלות איפה שאפשר בלבד, יש שינויים גנטיים לטוב ולרע. ויש דברים הרבה יותר גרועים מלהיות הומו, אני מרשה לעצמי לומר את זה משום שאני בעצמי הומו ויודעים את זה עלי מגיל 3. לסיום אלוהים תן לי את האומץ לשנות את מה שאפשר, את הכוח לקבל את מה שאי אפשר לשנות ואת החוכמה להבדיל בין השניים. וזאת מחשבה מעודדת. בהצלחה

09/12/2010 | 17:38 | מאת: אבא

דר' שלום, תודה רבה לך על העצות שלך. אני משתדל לעשות כול שאפשר כדי שדאגתי לא תיראה והילד לא ירגיש דבר. יתכן , וכך אני מקווה שלימים יתברר כי דאגתי לחינם. אבל זה דאגה של אבא וקשה לי להיפטר ממנה.את בני אקבל ללא תנאי אין לי ספק בכך. שוב תודה לך

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים