רוצה לבחור

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/10/2005 | 15:19 | מאת: השואל

שלום, זה מספר שנים יש לי מחשבות על קשר עם בנים. לאחרונה מימשתי את זה. אפשר לומר שאני נהנה אבל יש לי עיניין גם בבנות. מה שכן, אם בנות יותר מסובך; הן פחות זמינות למין, התהליך הוא יותר "מסורבל". יחד עם זאת, היות ואני בן 26 התחלתי לחשוב יותר על עתידי, על קשר יציב. הייתי מאד רוצה להצליח לבנות חיים סטרייטים. לא שזה מתכון בטוח לאושר, אבל נראה לי יותר קל . כיצד אוכל לעזור לעצמי לממש את החלטתי ? האם פסיכולוג יכול לסייע לי בתהליך קבלת החלטה של מימוש זוגיות רק על פי נטייה לבנות ? ולהשאיר את הנטייה לבנים כמשהו לא מסופק ? הרי לא כל הזמן אנו נותנים דרור לכל הפנטזיות וכל הנטייות. אשמח להעצתך.

30/10/2005 | 16:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום השואל, ביסקסואלים אכן מרגישים שהם צריכים לבחור בין משיכתם לגברים לבין משיכתם לנשים. לא זו בלבד, אלא שהם גם סובלים הן מהרתיעה של החברה הסטרייטית מהומוסקסואלים והן מהיחס של חלקים נרחבים בקהילה ההומו-לסבית, הרואים בביסקסואלים הומוסקסואלים מודחקים. הגישה הרווחת כיום בטיפול בביסקסואלים (גם לפי המדיניות של חטיבה 44 לטיפול בגייז, לסביות בי וטראנסג'נדרים באיגוד הפסיכולוגי האמריקני) היא לתת להם לגטימציה ליהנות משני העולמות. גם לדעתי ביסקסואלים הם אנשים עשירים יותר עם מרחב פעולה רחב יותר מסטרייטים או הומוסקסואלים בלעדיים (ראה מאמר בנושא: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a11.asp ). כל עוד אתה רווק, הטיפול לדעתי צריך להתמקד בהגמשת מערכת הערכים שלך, כך שלא תצטרך לבחור בין לבין אלא תוכל ליהנות גם מנשים וגם מגברים. עם ההחלטה על קשר זוגי (לא חשוב עם בני איזה מין), אנשים מגיעים להסדרים שונים: יש הממשיכים לקיים יחסי-מין מזדמנים מחוץ לנישואין ויש המנהלים אורח חיים מונוגמי - ולא משנה לצורך העניין אם מדובר בביסקסואלים או בסטרייטים המוותרים על חוויות מיניות עם נשים אחרות. המלצתי לפנות למטפל גיי-פרנדלי שיוכל לאפשר לך לעבור תהליך זה בהצלחה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

31/10/2005 | 07:53 | מאת: השואל

שלום, אתה מציע " שכל עוד אני רווק, הטיפול לדעתך צריך להתמקד בהגמשת מערכת הערכים שלי, כך שלא אצטרך לבחור בין לבין אלא אוכל ליהנות גם מנשים וגם מגברים". האם אין בכך סכנה של בילבול מתמשך, אשר בסופו של דבר יקשה עלי לבחור בחיים מונוגמיים יציבים ? כמו בכל דבר, ככל שאדם מטפח הרגלים במשך שנים, כך קשה יותר לשנותם אחר כך. אולי בגיל 30, שארצה להיות רק עם בן או בת זוג אחת ולהיות נאמן, לא אוכל כי כבר התרגלתי לחגוג כפי שבא לי . ועוד שאלה: האם יש טיפול הורמונלי אשר יחזק נטייה מסויימת ( כמו טסטוסטרון ) ? תודה

31/10/2005 | 01:22 | מאת: גאיה

קראתי את ההודעה שלך והרגשתי הזדהות. השאלה העיקרית לדעתי היא כמה אתה פתוח בדיעותיך ובהשקותיך על החיים בכדי לאפשר לעצמך באמת להיות איפה שטוב לך. חיים הומוסקסואלים גם מפחידים אותי, בעיקר בגלל עניין גידול הילדים בחברה שעדיין הומופובית מאוד. אני מוצאת את עצמי מנסה להתחבר לגברים "כי ככה צריך" ולא בטוח שזה מה שנכון לגבי. אמנם פעם הייתי עם גברים והיה לי טוב, אבל חלפו הרבה שנים מאז ולא ברור מה עדיף לי היום. אותי אישית הדבר הזה מטריד יומיום ואפילו גורם לי לחרדות. חרדות מהעתיד, ממה יהיה, מלא להיות שייכת לשום קבוצה ועוד. ממליצה לך על טיפול. גם אני בדרך אליו...בהצלחה..

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים