ת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/11/2010 | 19:35 | מאת: רני

שלום, אשמח אם תוכל להסביר כיצד מתפתחת אצל בחורה משיכה לנשים. והאם הגיוני שבחורה תכניס לעצמה לראש שהיא נמשכת? והאם אדם שמוגדר כסטרייט יראה סרט על לסביות-האם זה יעיר אצל כל אישה משהו? או שלא? בכלל האם יש אדם שהוא 100 אחוז סטרייט או שאצל כל אחד קיימת משיכה מינית? תודה רני.

12/11/2010 | 12:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רני, אצל חלק מהנשים ה"סטרייטיות" קיימת משיכה לנשים, שהיא בראש ובראשונה משיכה רגשית, על אף משיכה מינית לגברים על רקע ניסיון רגשי לא טוב בקשרים עם גברים שלא היו מספיק רגישים אליהן ו/או על רקע חסך בדמות אם מספקת וכמיהה לדמות כזו (בד"כ יחסים כאלה יתפתחו בין בחורה צעירה ואישה מבוגרת יותר המסוגלת לספק צרכים אימהיים). תופעה נוספת, שיש להבחין בין ובין הומוסקסואליות נשית "נטו", היא הפרעה כפייתית הומוסקסואלית (HOCD) שבה הטרוסקסואלים (יותר גברים מנשים) סובלים מאובססיות שמא הם הומוסקסואלים, למרות שהם נמשכים לבני/בנות המין השני. במקרים כאלה לא תופיע משיכה לבני/בנות אותו מגדר. עפ"י תיאוריות פסיכואנליטיות רבות, כולנו יצורים דו-מיניים בעל פוטנציאל להימשך לבני שני המינים, אלא שאצל חלקנו המשיכה לבני אות מין מודחקת ואצל חלקנו המשיכה לבני המין השני מודחקת. אין כמעט 100% בשום תופעה פסיכולוגית ומדובר תמיד ברצף. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים