פגיעה מינית-האם זה נחשב עפ"י הספרות המקצועית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/11/2010 | 22:38 | מאת: לי

הי, האם ילדה ששמעה את הוריה מקיימים סקס בהיותה קטנה(גיל 7) האם זה יגרום לה דברים שלילים-כלומר אירגון נפשי שונה-בעיות בהתפתחות. יש לציין שההורים לא איבדו גבולות פשוט בית קטן חדר ליד חדר.והיא לאורך חייה שמעה. זה לא שהם התהוללו.. אשמח לתשובה. ובכלל מה עובר על ילד שנחשף לפן המיני בגיל כזה מבחינה נפשית לא מבחינת זהות מינית.

09/11/2010 | 02:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לי, לא נתקלתי בהתייחסות לנושא בספרות המקצועית. לכל היותר, מדובר על גבולות בין הדורות ובין המינים. על כל פנים, הכותרת שנתת להודעתך נראית לי מרחיקת-לכת ומחמירה מאוד (מן הסתם היא מבטאת את רמת הדאגה שלך בנושא). תופעות נפשיות אינן חד-גורמיות. השאלה המרכזית היא מה אותה ילדה ראתה עוד בביתה. אם היא ראתה זוג הורים אוהבים, איכפתיים אחד לשני ואיכפתיים כלפיה, סביר מאוד להניח שלא נגרם לה כל נזק מכך ששמעה את הוריה מקיימים יחסי מין. אם היו מתח ומריבות בין ההורים, חוסר כבוד הדדי, סביר להניח שיחסי המין ייתפסו כחלק ממערכת אלימה. בסה"כ יחסי מין הם עוד צורת התבטאות/התנהגות שאינו מנותק מתחומי התנהגות אחרים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים