הורות חד מינית והשפעתה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/11/2010 | 21:15 | מאת: טל

שלום ד"ר רובינשטיין, שמעתי כי לאחרונה יצא מחקר שמראה כי הורות חד מינית יכולה להשפיע על העדפתו המינית של הילד, וכי היא מעלה את הסיכוי שילד להורים חד מיניים יהיה הומוסקסואל. האם זה נכון? מה מראים ממצאי המחקרים בנושא? בברכה, טל

07/11/2010 | 21:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טל, אינני יודע באיזה מחקר מדובר ואשמח לקבל הפניה מדוייקת יותר. על כל פנים, ממצאי מחקרים קודמים בנושא מעידים על כך ששיעור ההומוסקסואלים בקרב ילדי זוגות הומוסקסואלים דומה לשיעורם באוכלוסייה הכללית. כמו בכל מחקר על קבוצת מיעוט, קשה מאוד להגיע להכללות מבוססות. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

07/11/2010 | 22:21 | מאת: טל

שלום ד"ר רובינשטיין ורב תודות על התייחסותך. האמת היא שגם לי אין מושג באיזה מחקר מדובר. שמעתי זאת מהומופוב שמגלה אובססיה קשה כלפי הומוסקסואליות, ובפרט כלפי הומוסקסואלים. ה"מחקר" שדיבר עליו היה ככל הנראה בדיה שמטרתה לעשות רציונליזציה לדעותיו. את הפרדוקס שבהתנהגותו רואים גם בהתעסקות מוגזמת בנושא, בנסיונות בלתי פוסקים להבין את הלך רוחם של ההומואים ולתהות מה הם חשים בסיטואציות שונות, וזאת תוך כדי הבעת התנגדות להומוסקסואליות וסלידה מהתופעה... לסיכום, וידאתי עמך כי מה שידוע לי אכן נכון וכנראה שהצדק בדברי: לנטיה המינית של ההורה אין ככל הנראה השפעה על נטייתו המינית של הילד. ברור לי גם כי הנטייה מתפתחת בעקבות אינטראקציה מורכבת למדי של גורמים. אין שום הוכחה לנכונותה של הטענה לפיה הומוסקסואליות (ואף הטרוסקסואליות) היא גנטית - טענה שמשמשת הומואים רבים בנסיון "להוכיח" כי הנטייה טבועה בהם, אך גם הומופובים רבים הרואים בהומואים "פגומים גנטית" ושטיעוניהם ה"חילוניים" לכאורה מזכירים תקופות אפלות ומזעזעים אף יותר מאלו של ההומופובים ש"מוצאים" את ה"הגיון" שבדעותיהם בדת. לאור העובדה שהומוסקסואליות היא נטיה טבעית ששכיחה בטבע, יש להניח שבקרב חיות הגנטיקה ממלאת תפקיד משמעותי יותר. מה דעתך?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים