גילוי והתחלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/09/2010 | 15:11 | מאת: חי

שלום, אני בן 19.לא הייתה לי מערכת יחסים לא עם אישה ובטח שלא עם גבר.אני חושב שאני נמשך לגברים.אין לי מושג מה לעשות עם זה. אני מאוד רוצה להכיר גבר שאני אוהב מצד אחד מצד שני אני חסר ביטחון וחרדתי.גם בחיי האישיים.בשירה,במשחק ובכל מה שאני מתעסק.עכישו,כשנכנסתי לצבא זה יותר נפתח אצלי ואני מוכן להיות עם גבר.הבעיה היא שאני חסר ביטון ואני חושב שבעלי קודם כל לעבוד על עצמי קשה ואז לעשתו עם זה משהו. אני באתמ מבולבל אני קיצוני אני עומד מבקום כבר כמה שנים.וחושב שהכל בגל הנטיות המיניות. התרחקתי מחברים ב5-6שנים האחרונות יש לי ידידות רבות שאיתן נוח לי יותר מגברים יש לי גם חברים אבל זה "קשר בריא" מעט מאוד כאלה. מה עושים?איך מתחילים עם גבר?האם זה וודאי? תודה רבה

02/10/2010 | 11:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חי, הרושם שלי הוא שאתה מאוד מחמיר עם עצמך. למרות הכל, אתה משרת בצבא, מסגרת מלחיצה המעוררת חרדות אצל צעירים רבים, אתה שר, משחק ועוסק בפעילויות שונות על אף החרדה ואתה רק בן 19, כך שטבעי מאוד שלא הייתה לך התנסות מינית. אל תדרוש ממך כל כך הרבה. גם הקשרים שלך עם ידידות בנות בהחלט עושים לך טוב והם "בריאים" כמו כל קשר אנושי אחר. ידידות לא-מינית בין בחורים הומוסקסואלים ובחורות סטרייטיות הן מאוד-מאוד שכיחות ואלה קשרים פורים עבור שני הצדדים - אתה יותר רגיש מרוב הגברים שהן מכירות והן יותר עדינות מגברים שתכיר כרגע, כך שחשוב לשמור עליהם. כדי לקרב את הפנטזיות שלך על קשר עם גבר לעולם המציאות הייתי מציע לך לפנות קודם כל לאתר של ארגון הנוער הגאה www.igy.co.il, שם יש שפע אפשרויות גם להיתמך רגשית וגם ליצור קשרים באווירה תומכת - מהרמה הווירטואלית והאנונימית (למשל, מתנדב שאתה יכול להיות בקשר איתו דרך מייל בלבד בשלבים הראשון או אך ורק דרך מייל), דרך פורומים וכלה בקבוצות תמיכה לנוער פנים אל פנים. מאוד-מאוד חשוב שתכיר בחורים בגילך. באשר לחרדה בתחומים אחרים - כאן באמת אתה זקוק לטיפול מקצועי, אולי תרופתי בחלקו. אני לא יודע איך אתה מרגיש עם פנייה לקב"ן. לו בפני עצמו יש מעט אפשרות לעזור בגלל העומס המוטל עליו, אך הוא יוכל להפנות אותך לפסיכיאטר בצבא (ואלה פסיכיאטרים לא-צבאיים שרק עושים מילואים בצבא, חלקם מעולים) שיתאים לך טיפול נוגד חרדה ודיכאון (זה אותו טיפול). מינון נמוך של תרופה כזו (למשל, ציפרלקס) יכול לעזור לך לעבור את התקופה הקשה. אפשרות נוספת היא לפנות לפסיכיאטר פרטי לא דרך הצבא ובעזרתך הוריך. כנ"ל לגבי טיפול פסיכולוגי. אינני יודע עד כמה חשוב לך שיישמר לך פרופיל צבאי גבוה במיוחד, אך הצבא מאוד משתף פעולה גם עם טיפול פרטי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

03/10/2010 | 06:29 | מאת: t

אני מאוד מודה לך על ההשבה.דבר אחד היה לי קשה קצת לקבל קשה לי לקבל כרגע אני לא המצב של לפנות לאיגי ולהפגש עם כמות אנשים שעוברים את אותו הדבר שאני עובר זה לא יעזור לי להפך אני מכיר את עצמי השאלה היא אם כדאי להיות בקשר הם הומו שהוא בן 26 והוא התחיל איתי לפני שבועיים בערך ספייסבוק להמשיך לדבר איתו?להפגש?אני חושב שהוא לא מחפש רק סקס. אתה חושב שזה יהיה נכון לי להיפגש איתו?הוא כן מבין אותי ועבר תא מה שאני עובר וואולי אפילו יש מצב לקשר זוגי מסויים אני מאוד בוגר לגילי אך לא שלם עם עצמי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים