מנסה להבין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/09/2010 | 18:52 | מאת: א

גידי שלום אני לקראת סוף שנות ה - 20 של חיי נמצא בטיפול כבר מעל לשנה בילדותי אמא שלי לא נתנה לי חום ואהבה בכלל, ואף הרבתה להשפיל אותי וללעוג לי, לרדות בי. חום ואהבה קיבלתי מעיקר מאבא שלי. היחסים מול אמי גרמו לי לגדול לפחד ולהירתע מנשים. בתחילת גיל התבגרות גיליתי שאני נמשך לגברים, משהו שקיים עד היום ומן הסתם לא יעלם. אני חושש שזה מגיע מהאמונה כי רק מגברים אני יכול לקבל אהבה ובטחון רגשי. עד היום לא ניסיתי כלום, כי לא רציתי להשלים עם הנטיה. נמצא בזוגיות רצינית עם אישה כבר תקופה, אותה אני אוהב מאד ומרגיש אליה. כשדיברנו על להתקדם הלאה, הנושא עלה. קצת מפחד שיתכן ורגשית אולי אני נמשך יותר לגברים, ועם זאת אוהב אותה מאד. אודה לעצתך בנושא.

17/09/2010 | 09:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום א', אולי זה יפתיע אותך, אך להרגשתי הסיפור שלך, עם כל הכאב שבו, הוא סיפור הצלחה, המוכיח שהאהבה מנצחת. אתה חי עם אישה שאתה אוהב, לפי התיאוריה שלך כנגד כל הסיכויים, למרות היחס המסרס של אמך ולטעמי, לא מחליפים סוס מנצח. נשמע שלטיפול הפסיכולוגי, שהשכלת לפנות אליו, חלק לא מבוטל בתהליך. לא הייתי מוותר על האהבה הזו בגלל משיכתך לגברים ואת האינטגרציה בין שתי המשיכות הייתי ממליץ לך לעבד רגשית במסגרת הטיפול. אולי כדאי להתייעץ עם בת זוגך ועם המטפל באשר לכמה שיחות משולשות עם המטפל שלך, למענך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים