סקרנות..או...

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/10/2005 | 21:29 | מאת: יעל

דר נכבד אני אישה נשואה בת 42 אם ל3 ילדים מקסימים בנות 19,17 ובן קטן בגיל 13 וחצי. אני פונה אליך על מנת שתיעץ לי כיצד לפעול בנסיבות שאפרט. בני הקטן בשנה האחרונה מצאתי אותו גולש המון באתרי סקס ובמיוחד באתרים בהם מתוארים יחסים בין גברים. אצלנו בבית מדברים על הכל בחופשיות לכן דיברתי איתו ושאלתי אותו אך הוא הכחיש. לא התווכחנו או דיברנו על זה יותר מידי רק אמרתי לו שמה שרואים בסרטים זה לא תמיד כך במציאות ואם הוא סקרן לגבי דברים מסוימים הוא יכול לפנות אלי או לאבא. מאז אני יודעת שהוא ממשיך לגלוש באתרי סקס אבל לא הערתי לו על כך. הדבר שהקפיץ אותי כאשר ניתקלתי בצטים שלו עם גברים בהם ישנו דו שיח לגבי יחסים בין גברים כיצד אוהבים מיהו פסיבי אקטיבי ואפילו ניתקלתי בשיחה שלו בה הבחור רצה להיפגש איתו. אני הייתי המומה וחששתי לילד מאוד מאחר והוא עדיין ילד אבל מצד שני לפי השיחות שניהל ניראה היה שיש לו ידע בנושא ואפילו הוא כתב באחת השיחות שיש לו ניסיון. הרגשתי שאני חייבת להבהיר את הנושא ופשוט הראתי לו את השיחות וביקשתי הסברים. בכיתי והייתי מאוד נסערת וביקשתי שיספר לי את כל האמת. והוא התחיל לספר לי שבתחילת השנה הוא הכיר חברים בבית הספר והם סיפרו שהם ניכנסים לצטים ןמתחילים לשוחח עם גברים ולהגיד שהם בעלי ניסיון וכולי. ושגם הוא עשה את זה רק מתוך סקרנות ושאין לו ניסיון והוא לא ניפגש אף פעם עם גברים והכל היה סתם. מצאתי גם תמונות של גברים ששלחןו לו בעירום. הסברתי לו שמה שהוא עושה זה מאוד מסוכן . ומה יכול לקרא כאשר פוגשים אנשים שלא מכירים ושאלתי אותו אם הוא נימשך לגברים ובכלל . הוא אמר שהכל מסקרנות ושאין לו משיכה לגברים ושהוא אוהב את החברה שלו. מאאז אותו היום אני עוקבת אחריו ללא הפסקה הוא כמובן אינו יודע. אני מחטטת לו באימלים והוא לא יודע אני מגלה שהוא מוריד הרבה סירטי סקס מכל הסוגים. אני ניכנסת למסנגר שלו ואפילו ניהלתי שיחה עם בחור בשמו והוא גילה את זה זה היה מאוד לא נעים אבל עברנו את זה. הבן שלי ניראה חתיך ממש כמו דוגמן והוא גם ילד מדהים באישיות שלו. אני מרגישה שגם גברים מסתכלים עליו ואפילו רצו אותו לדגמן במס אירועים אבל אני פשוט חוששת לחשוף אותו ובמיוחד לאחר מה שהיה. אני שונאת את ההתנהגות שלי אני היסטרית לגמרי גם הבת הגדולה שלי גילתה את הצטים שלו במיקרה הוא לא יודע שהיא יודעת אבל זה סוד שלנו. התלבטתי אם לשתף את בעלי אבל בשלב זה החלטתי שלא. כיצד עלי להתנהג האם יש ספרות שאני יכולה לקרא בנדון האם זו תופעה שכיחה אצל בנים מתבגרים או אולי זה סימנים שהבן שלי הוא הומו. אשמח לענות אם יהיו לך עוד שאלות בנידון ואודה לך אם תתיחס למכתב. יעל

27/10/2005 | 01:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, אני מבין את הבעיה. גיל ההתבגרות הוא גיל מאוד קשה גם להורים שצריכים לדעת להבחין בגבול הדק בין התחום שבו אפשר לסמוך על המתבגר והתחום שבו הוא זקוק עדיין להגנה. אני לא חושב שהפתרון יכול לבוא מהספרות המקצועית. אני רק יכול להבטיח לך שאם הבן שלך הומו, אז זה לא בגלל שמישהו מבוגר פיתה אותו. מחקרים רבים מצביעים בבירור שהמשיכה לבני אותו מין מתפתחת לפני גיל ההתבגרות. הנקודה החשובה כאן, לדעתי, היא שהוא לא יקיים יחסי מין בניגוד לרצונו. הייתי ממליץ לך, קודם כל, להרגיע את עצמך ולדבר איתו בצורה שקולה. אמרי לו בצורה הכי שקטה ושלווה שאת יכולה (למרות שאת נסערת) שאת אמא שלו, שאת אוהבת אותו ושתקבלי אותו בכל מצב, גם אם הוא הומו, אבל כל עוד הוא קטין אסור לו לקיים יחסי-מין עם מבוגרים. את גם יכולה לציין שמבוגר שמקיים יחסי-מין עם קטין עובר על החוק. כאן את באמת צריכה להפעיל את הסמכות ההורית שלך. אני נוטה להאמין לו שזה משחק שהוא שמע עליו בבי"ס, אך אני גם מבין את החרדות שלך. החרדות האלה גורמות לך לפלוש בצורה היסטרית למרחב המחיה שלו בצורה לא לגיטימית (אם כי מתוך כוונות טובות) וזה מצב מאוד לא בריא. המסר צריך להיות מסר ברור של קבלה שלו בכל מצב, גם אם הוא הומו, מצד אחד, ואיסור לקיים יחסי מין עם גברים עד גיל 17, מצד שני. מסר קצר, שקט וסמכותי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים