שאלה בקשר ליעוץ פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/09/2010 | 15:42 | מאת: מתן

שלום לצוות הפורום, שמי מתן, בן 19. אני כרגע משרת בצה"ל כבר כשנה-שנתיים אני מרגיש חסר ביטחון, מלא כעס, חוסר יכולת התמודדות ודיכאונות לפרקים. לאחרונה החלטתי לפנות ליעוץ פסיכולוגי. כמו כן, אני נמצא בקשר חד מיני כרגע. היציאה מהארון שהייתה לאחרונה לא הוסיפה עזרה למצב,למרות שבן זוגי תומך מאוד והוא נקודת האור בחיי. אני לא עושה לו חיים קלים ונכנס לפעמים למצבי רוח קשים מאוד. אני חושב שאני צריך טיפול. אני לא יכול ללכת לטיפול פרטי בגלל המחיר(כאמור, אני חייל), וטיפול דרך הצבא לא נראה לי פתרון סביר מבחינתי, במיוחד שאני כרגע במסגרת של קורס ולא רוצה לערב את המפקדים שלי. שמעתי על עמותה בשם אלומה(לא קשורה לקהילה הלהט"ב)שאולי יכולה לעזור למצב שלי. אני רוצה להתייעץ למי עלי לפנות, מה עלי לעשות, אולי יש פיתרון יותר טוב והאם בכלל אני צריך יעוץ בעמותה של הלהט"ב, למרות שהנושא לא קשור באופן ישיר לכך אשמח לעזרה תודה רבה על עבודת הקודש

17/09/2010 | 08:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מתן, שמעתי טובות על עמותת "אלומה". אמנם מדובר בעמותה לטיפול זוגי ומשפחתי במחירים נמוכים מאוד, בהתאם ליכולתו הכלכלית של הפרט, אך נערכים בהחלט גם טיפולים פרטניים. עם זאת, לא ידוע לי על טיפולים בבחורים בגילך. חיסרון נוסף של פנייה לעמותה כזו במצבך הוא שכעמותה הם יהיו חייבים לדווח לצבא על הטיפול הפרטי. טיפול פסיכולוגי פרטי אפשרי לחיילים בסדיר, אך הוא מחייב שיתוף פעולה עם גורמי ברה"נ בצה"ל. ואולם, יש כאן היבטים פורמאליים ובלתי פורמאליים שלא נוח לי לפרט מעל גבי הפורום ועל כן אתה מוזמן ליצור איתי קשר בטלפון או במייל לפי הפרטים המופיעים באתר שלי, שכתובתו מופיעה בסוף הודעה זו. עם זאת, חשוב שתפנה לטיפול כי אתה מתאר סימפטומים של דיכאון שעלולים להחמיר ללא טיפול (הייתי בהחלט שוקל בחיוב טיפול תרופתי מתון למשך כחצי שנה עד שנה כדי להקל עליך בהתמודדות עם לחצי המסגרת הצבאית הנלווים ללחצים האחרים). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים