שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/08/2010 | 06:18 | מאת: גידי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3137439,00.html הבקש את תגובתך המקצועית לכתבה הזאת, אנא התייחס במקצועיות כפי שהייתה מתייחס אם עיתון כלשהו היה מבקש את תגובתך,

22/08/2010 | 09:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גידי, לפני שאשיב אציין שלא ראיתי את המחקר ותמיד יש להבדיל היטב בין מחקר או דיווח על מחקר כפי שהוא מפורסם בכתב-עת מדעי ובין דיווח על אותו מחקר בעיתונות הפופולארית. קל וחומר כשמדובר ב-YNET. אילו המחקר היה מפורסם ב"הארץ", אני מתאר לעצמי, על סמך ניסיון, שהיה לפחות reference או הואיל והמחקר הזה עדיין לא פורסם, שמות החוקרים ובמקרה כזה הייתי פונה אליהם ומבקש טיוטה של המאמר. נתחיל מזה שהעיתונאית כותבת שזה מחקר ראשון שבודק עוררות מינית באמצעות מדדים פיזיולוגיים כמו זיקפה. די להעיף מבט במאמר על מחקר שסקרתי כדי להוכיח שזו שטות: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=160 יתר על כן, בדיוק עכשיו אני קורא את ספרו של פרופ' סימון לווי על מקורות ביולוגיים של הומוסקסואליות וחלק גדול מהמחקרים מבוסס על מדידות של זיקפה. ונניח שהממצאים נכונים ובאמת לאנשים המצהירים על עצמם כביסקסואלים יש זיקפה חזקה יותר למראה תמונות או סרטים של בני מינם מאשר של בני/ות המין השני. אני אכן מכיר לא מעט ביסקסואלים שגם מצהירים על כך שהם נמשכים הרבה יותר לגברים מאשר לנשים, אבל אינם מסוגלים לקיים קשר רגשי עם גבר והם אוהבים את נשותיהם. הרי לא יכול להיות שהם מדחיקים את משיכתם לגברים אם הם מצהירים שהם נמשכים לגברים יותר מאשר לנשים! אינני מזלזל בזיקפה כמדד חשוב, אך הוא אינו המדד היחיד ואנחנו לא רק חיות. מותר האדם על הבהמה הוא שיש פרמטרים נוספים הקובעים משיכה מינית-רגשית. אני מסכים, אגב, עם כל מילה של מבקרי המחקר שצוטטו בכתבה. מצער מאוד שדווקא הומוסקסואלים שנרדפו במשך שנים מגנים ומנדים מיעוטים מיניים אחרים ומצער עוד הרבה יותר שהם זוכים לגושפנקא "מדעית", אלא ששוב, אני מסייג את הדברים לאור העובדה שלא קראתי את המחקר עצמו אלא דיווח עליו בצהובון רודף סנסציות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

23/08/2010 | 05:33 | מאת: d

"יתר על כן, בדיוק עכשיו אני קורא את ספרו של פרופ' סימון לווי על מקורות ביולוגיים של הומוסקסואליות וחלק גדול מהמחקרים מבוסס על מדידות של זיקפה." מה זאת אומרת? http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?contrassID=1&subContrassID=5&sbSubContrassID=0&itemNo=598552 כתוב שם שם באיזה עיתון בו התפרסם המאמר... ?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים