האם אפשר להיות בטוח?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/10/2005 | 14:17 | מאת: בדוי

אני רוצה להגיד שאני לא נמשך לגברים, אני לא רואה אף פעם גבר ומתחיל לחשוב עליו בצורה מינית. אני בהחלט נמשך לנשים ואף הייתה לי חברה ומאוד נהנתי איתה אבל אני מקבל מן תחושה כזאת מהסביבה שאולי אני הומו, אני מתחיל לחשוב שאולי אני משדר את זה, למשל בעבודה שלי יש מישהו שהוא הומו שרמז שנראה לו שאני הומו וגם ההורים שלי גרמו לי להבין שהם גם חוששים מזה ישנם עוד מקרים כאלה אף פעם לא הייתי שיא הגבריות אבל אני לא ממש נמשך לגברים, מצד שני כל הארועים האלה גורמים לי לחשוב שאולי אני מתכחש לזה ובעצם לא הרשתי לעצמי להימשך להם. האם יש משהו שאני יכול לשאול את עצמי בעיקרון אין לי בעיה להיות הומו, אבל זה לא מרגיש לי מתאים, כל החברים שלי הם סטרייטים וזאת הסביבה שאני אוהב, מה לעשות?

26/10/2005 | 16:17 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בדוי, אם אינך נמשך מינית לגברים, אינך הומוסקסואל - נקודה. באופן תיאורטי, כולנו דו-מיניים הנמשכים יותר לאחד המינים ומדחיקים את המשיכה לבני המין האחר, שכלפיו איננו מרגישים משיכה, אך זו תיאוריה שקשה מאוד לבדוק אותה ולא הייתי מציע לך להיכנס לספקולציות אם אתה הומו מודחק, הומו לטנטי (סמוי), דו-מיני וכד'. הרמזים שאתה קולט מהסביבה הם תופעה מוכרת של מחשבת יחס (over-valued idea) שבה אדם מייחס לזולת כל מיני כוונות. בתופעה זו האדם נוטה לדבוק ברעיון מסוים באופן אובססיבי והמחשבה שאנשים חושבים שהאדם הומוסקסואל היא אחת המחשבות הנפוצות בהפרעה זו שלרוב ממוקדת סביב רעיון אחד ויחיד. הטיפול בהפרעה זו קשה מאוד, הואיל והמטופל משוכנע מעבר לכל ספק בנכונות הרעיון שלו ובדרך-כלל מומלץ לא להתווכח איתו אלא לתמוך בו ולבדוק כיצד הוא יכול לחיות עם הרעיון הזה. באופן עקרוני, קיימות תרופות די יעילות לחיסול מחשבות היחס, אך בגלל השכנוע בנכונות הרעיון רוב המטופלים אינם מוכנים לשתף פעולה עם טיפול זה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

26/10/2005 | 18:55 | מאת: בדוי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים