שלום רב

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/08/2010 | 12:00 | מאת: שלתי

דבר ראשון, כל הכבוד על הפורום. נראה כמו יוזמה מבורכת ביותר. אוקיי, המצב הוא מורכב. כמו תמיד, אבל עכשיו במיוחד. כבר שנים שאני צריך ללכת לטיפול. אבל עכשיו אני מרגיש שהעניין של ללכת לטיפול הוא בגדר חובה ולא בחירה. אני במקום שבו אני כבר לא מסוגל לשאת את הכאב. טוב. השאלה שלי היא כזו: אני במצב ארעי בחיי. זאת אומרת אני גר בדירה זמנית בעיר שאני לא מתכוון להמשיך לגור בה. וגם בשלב כאותי לחלוטין לגבי החלטות להמשך וכו'... אני רוצה לעשות את הטיפול נכון, יסודי מעמיק ומרפא. אבל אני לא יכול להתחיל אותו כרגע. איך אני שם את הדברים על hold? בגדול הנושא קשור לזהות מינית ולזהות בכלל... תודה.

15/08/2010 | 13:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שלתי, קשה לי לראות איך נושא כמו נטייה מינית יכול להיות בעל דחיפות, אבל (א) כדי להעלות רעיון בקשר להשהיית העניין (HOLD) אני חייב לדעת מה העניין ו-(ב) כל הארץ היא במרחק נסיעה (אליי מגיעים כרגע לת"א מטופלים מחיפה, ירושלים וב"ש), כך שכדאי לך לבדוק עם עצמך האם העובדה שאתה גר במקום שלא תישאר בו מצדיקה את השהיית הפנייה לטיפול או שמא זו עוד דרך שלך, מודעת יותר או מודעת פחות, לעכב פנייה לטיפול שעיכבת עד כה באמתלות אחרות. אני כמובן לא "מאשים" אותך. אני יודע שפנייה לטיפול אינה עניין של מה בכך וכרוכה בלטים וקשיים רבים שאינני ממעיט בערכם, אך תדירות השיחות היא לרוב אחת לשבוע ולמשל, אני עצמי מלמד בעיר אחרות 3 פעמים בשבוע במשך שנת הלימודים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים