ביסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/07/2010 | 10:46 | מאת: מתלבט

גידי שלום. אני נמצא בזוגיות עם חברה שלי למעלה משנתיים. אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר תקופה אליו הגעתי כדי להבין מה פשר הדכאונות שלי. בטיפול עלה נושא שכנראה הדחקתי זמן רב של משיכה שיש לי לגברים. תוך כדי הטיפול והעיסוק בנושא המשיכה רק הלכה והתחזקה, עד שכבר הרגשתי שזה עומד ביני ובין החברה שלי ועוצר אותנו מלהתקדם הלאה, אז נפתחתי בפניה וכרגע אנחנו מנסים להתמודד. את המקור למשיכה מגברים הבנתי תוך כדי הטיפול, שזה הגיע מילדות עם אם מגוננת מאד ואב שלא לקח חלק. העניין הוא שאני מאד מבולבל לאיזה כיוון להמשיך, אנחנו חושבים שכדאי לי לנסות עם גברים כדי להבין בכלל אם נוכל לחיות ככה בעתיד ואם יש עתיד בתנאים האלו, אבל לי איפשהו בראש זה לא מסתדר לנסות עם גברים כשאנחנו ביחד. אודה לאיזושהי עצה ממך בנושא.

24/07/2010 | 15:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מתלבט, מניסיוני בטיפול בביסקסואלים, חלק גדול מהמצוקה נובע מצורך שהם מרגישים לבחור בין הומוסקסואליות להטרוסקסואליות, או כמו שאמרו לי פעמים רבות: "אילו לפחות הייתי נמשך רק לגברים הייתי יודע איפה אני עומד":http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 ואולם, בפועל ביסקסואלים הם אנשים בעלי רפרטואר מיני ורגשי רחב יותר וישנן בהחלט דרכים ליהנות משני העולמות, כפי שתראה במאמר הנ"ל. כמובן, איש-איש עפ"י נטיות ליבו, ערכיו, מצפונו וכדומה. עוד אני יכול להעיד מניסיוני שנשותיהם של ביסקסואלים לא ויתרו בקלות על בעליהן (אגב, גם לפני הנישואין ולפני שהיו ילדים וחובות משותפים אחרים). זאת בעיקר משום שהרגישו שהם מבינים אותן רגשית הרבה יותר מגברים סטרייטים. אני שותף למסקנה שהגעתם אליה שכדאי לנסות יחסים עם גברים. ייתכן שתגלה שיחסים כאלה מספקים אותך גם מבחינה רגשית ואז חבל להיכנס לקשר מחייב עם אישה כבר כעת. לעומת זאת, ייתכן שתגלה שעם גברים אתה נהנה רק מבחינה מינית וקשר זוגי כולל מתאים לך יותר עם אישה. כמובן שבתקופת הניסיון חברתך לא חייבת לחכות לך, וזה סיכון שאתה צריך לקחת, אבל מרגע ששיתפת אותה קצת קשה לקבל החלטה אחרת. אסיים בהדגשה שכל האמור לעיל הוא כללי מאוד והדברים צריכים להיות מעובדים רגשית בטיפול שלך. רק הערה קטנה: הדינאמיקה המשפחתית שהגעתם אליה בטיפול יכולה יותר להסביר הומוסקסואליות בלעדית ואני לא משוכנע שזו הנוסחא האחת והיחידה לגבי ביסקסואלים, שהרי בכל זאת אתה נמשך לנשים ומקיים קשר מיני וזוגי עם אישה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים