תהיות לגבי ביסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/07/2010 | 18:08 | מאת: שואלת

שלום רב, אני נמצאת בקשר זוגי כבר מעל שנתיים (לא נשואים), בת 26 ולאחרונה בן זוגי התוודה בפני שיש לו לפעמים פנטזיות לגבי גברים. הוא מבין שזה מגיע גם מהילדות בה אימו שהיתה מאוד מגוננת ואביו לא לקח חלק פעיל בחינוך שלו. בילדותו הוא גם לא היה כ"כ ילד מקובל וסבל מכל מיני קשיים חברתיים. הוא חושב שבעצם קשר כלשהו עם גברים (לאו דווקא מיני) יכול אולי לעזור לו ולהקל עליו לחיות בשלום עם נטיותיו.. כמו קשר חברי להיות חלק מקבוצה של גברים וכו'.. אני באמת קרועה כי מצד אחד אני חושבת שאולי באמת הוא יצלח לייצב את הנטייה ואיכשהו לחיות בשלום איתה. מצד שני אני מפחדת שאולי לא כך הדבר והוא יצטרך יותר מזה.. רציתי לשאול על הניסיון שלך בנושא. חוצמזה, אם באמת הוא עובד בטיפול פסיכולוגי לפתור את כל הפלונטרים מהילדות, יכול להיות שהנטייה תתמתן יותר? אני מצד אחד מאוד אוהבת אותו ורואה את העתיד שלי איתו, ומצד שני אני מפחדת שנושא המיניות בעתיד יכול לעמוד בינינו אשמח לחוות דעתך בנושא

18/07/2010 | 19:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שואלת, ביסקסואלים מוצאים לעצמם כל מיני פתרונות מעשיים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 עצם הווידוי שלו בפנייך מעידה על עצמת הקשר ביניכם ואכן מניסיוני בטיפול בביסקסואלים, ולעתים גם בנשותיהם, מבחינות רבות הם מילאו בהצלחה רבה מאוד את תפקיד הבעל. הדבר לא בהכרח "מסוכן" יותר לקשר מאשר אילו בן זוגך היה סטרייט שנמשך לנשים אחרות, עלול "לבגוד" איתן ולעיתים הקשר המיני עם מישהי מחוץ לנישואין גורר אחריו קשר רגשי המהווה איום ממשי על קשר הנישואין. טיפול פסיכולוגי יכול, ללא ספק, לשפר את איכות חייו של בן זוגך ולדבר עשויה להיות השלכה חיובית על הקשר ביניכם, אך הבנת הקונפליקטים מהילדות אינה מניבה מיתון של המשיכה לגברים. למעשה, טיפול שמטרתו כזו לא רק שאינו מועיל אלא מזיק ברמה כזו שהוא נחשב עבירה על כללי האתיקה המקצועית של האיגוד הפסיכולוגי האמריקני: http://www.apa.org/about/governance/council/policy/sexual-orientation.aspx רבים מהגברים הביסקסואלים, אפילו אלה שמשיכתם המינית לגברים חזקה יותר ממשיכתם לנשים, מעדיפים למסד קשר זוגי עם אישה ולהשאיר את הקשר המיני עם גברים במסגרת מין מזדמן עם פרטנרים שונים או עם ביסקסואל נשוי אחר. לא תמיד זה בשליטה ואי אפשר להבטיח כלום, אבל זה לפחות ניסיוני מהטיפול ברוב הביסקסואלים שהגיעו אליי במשך השנים. כשאת שוקלת את הקשר איתו מול קשר עם גבר סטרייט, זכרי את שיעור הבגידות הגבוה של גברים סטרייטים עם נשים אחרות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

18/07/2010 | 23:39 | מאת: שואלת

תודה לך על תגובתך המקצועית. אכן הקשר בינינו הוא מאוד חזק ומבוסס על הרבה כנות חברות אהבה ובן זוגי הולך למטפל שלא מנסה לשנות את נטייתו המינית, זאת היתה יותר שאלה שבאה ממני... אני מאוד מפחדת שעם השנים הוא לא ימשך אליי יותר ולא ירצה לקיים איתי יחסים, ואני ארגיש דחוייה.. ואולי לא יאהב אותי יום אחד אני מבינה שלא ניתן לשלוט באנשים ובעתיד וצריך איכשהו לקבל את המצב איך שהוא בהווה אך מאז שהוא סיפר לי את זה ממש קשה לי. ואני מודאגת מהנושא שכל זה כמובן יכול להופיע אחרי שנמסד את הקשר. האם אתה חושב שיש אנשים שמצליחים לשמר את הפנטזיות שלהם בדרכים אחרות כמו סיפוק עצמי או אחווה גברית כלשהי? לפעמים אני שואלת את עצמי האם זה הוגן לבקש בכלל דבר כזה מממשהו... אכן מסובך.. אשמח לשמוע את דעתך

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים