לד"ר גידי, יש לי שאלה מאוד חשובה.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/07/2010 | 13:47 | מאת: הזאב הבודד

אני בן 25 הייתה לי ילדות קשה מאוד ואמא זאת שכל הזמן תמכה בי וגידלה אותי ולא הרימה ידיים. היא כל הזמן התפללה בשבילי ורצתה את טוב בשבילי, אבל אבא לא היה בשבילי, הוא היה מעדיף שאמות כי הוא לא היו לו דרכים להתמודד עם ילד חולה מאוד. הוא לא נתן לי חינוך של אבא ובן, והשאיר אותי בצד וכל הזמן הזה אמא גידלה אותי ובגלל זה אני סובל עד היום מחוסר בטחון עצמי. האם בגלל החוסר חינוך ואהבה שקיבלתי מאבא ז"א דמות גברית.. אז אני הומו? יש לי בעיות בבטחון העצמי? תודה.

17/07/2010 | 15:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום זאב בודד, אני מאמין גדול בתיאוריה הפסיכואנליטית באופן כללי ובהתייחסותה להומוסקסואליות באופן מיוחד. הדעה הרווחת היום בקרב אנשי מקצוע היא שהומוסקסואליות היא כנראה תוצאה של שילוב בין גורמים ביולוגיים (שעדיין לא נאמרה בהם המילה האחרונה) וגורמים סביבתיים. השילוב שאתה מתאר, כלומר, קרבה גדולה לאם מצד אחד וריחוק מהאב מצד שני בהחלט עשויה ליצור, לפי ניסיוני וגם לפי מספר מחקרים שבדקו זאת, משיכה לבני אותו מין. עם זאת, חשוב לציין שתהייה אשר תהייה הסיבה, ביולוגית או סביבתית או שילוב שלהן - לא ניתן לחסל את המשיכה הזו וכל טיפול פסיכולוגי שמנסה לעשות זאת לא רק שאינו מועיל אלא מזיק. הטיפול צריך להתמקד בתמיכה ועזרה למטופל לחיות בשלום עם נטייתו המינית ולשלבה בחייו בצורה שמתאימה לו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-fiendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים