לד"ר דליה גלבוע

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/07/2010 | 02:59 | מאת: גילי

אני בן 30 , לפחות מאז גיל 5 אני הרגשתי שאני רוצה להיות בת (ילדה, נערה, אישה וכו'). אני חי כאישה חלק נכבד מזמני באופן וירטואלי - וזה מספק אותי במידת מה. הרצון הזה עלה וירד בגלים. בסקס- אני יודע בוודאות מלאה שאני רוצה גוף נקבי (כולל הכול). בשאר חיי היום-יום - אני לא חושב על עצמי במונחי זכר/נקבה. אני לא חושב על הגוף/מגדר שלי. ככה, שלא משנה לי באיזה מין אני , במהלך חיי היום-יום (לא בסקס). סכה' המין הפזיולוגי שלי מתבטא בעירום - בסקס. ביום יום- אני עטוף בבגדים. ולא מרגישים את המין הביולוגי שלי. איני יודע האם אני אישה טרנסית שמתכחשת לעצמה? ומפחדת משינוי? או שאני הומו רגיל - עם נטיה ורצון להיות אישה בסקס? האם הפנטזיה המינית הנקבית מלמדת על תחושות עמוקות יותר (שאני בעצם אישה בתוך תוכי)? תודה רבה

11/07/2010 | 14:25 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום גילי, אין ספק, שאתה מתלבט בזהותך המינית, היות שכפי שאתה עצמך מציין, "הרצון הזה (להיות בת) עלה וירד בגלים" וזאת למרות שעברת את גיל ההתבגרות, שהוא הגיל שבו מתגבשת זהותן שך האדם. ידוע, כי הזהות המינית היא רצף מורכב, החל מזהות מגובשת של בן המין האחד בקצה אחד ועד לקצה השני של זהות מגובשת של בן המין האחר. באמצע, בין שני הקצוות, מצוי סולם ארוך של גווני הביניים שבין שני המינים. מקריאת דבריך, ניתן להבין שאינך בקצוות אלא באיזה מקום על הרצף. הטרנסקסואל נמצא בקצה האחד- או השני - של הרצף ואין זה קשור דווקא להעדפותיו באשר למיניות והתקשרות. התחושה של הזהות המגדרית שלו עקבית וברורה לו עצמו. הפער בין תחושתו החד משמעית בזהותו המגדרית, לבין גופו, דהיינו מינו הביולוגי, מביא אותו לחפש פתרונות ניתוחיים והורמונלים. כלומר, מטרתו היא להגיע להתאמה מלאה בין התחושה הנפשית, או המגדרית, לבין גופו. אין זה המצב אצלך, שכן הנושא של הפער בין שני הנ"ל אינו מטריד או מעסיק אותך כלל, כפי שאתה מעיד על עצמך. אם בכל זאת היית מעוניין להבין את עצמך (ולא רק מבחינת האבחנה או התווית המגדירה אותך), כדאי לך לפנות לשיחות ייעוץ אצל איש מקצוע העוסק בתחום הנפשי, רגשי. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים