מעוניין לצאת מהארון

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/06/2010 | 14:35 | מאת: אלון

שלום, אני בחור בן 18 ועוד לא יצאתי מהארון בפני חבריי הקרובים. רק המשפחה יודעת. אני מרגיש שיציאה מהארון תעזור למצבי החברתי מפני שאני כרגע מתקשה למצוא את עצמי מבחינה חברתית. אך היא גם יכולה לפגוע מאוד במצבי החברתי שגם ככה פגוע. מה עליי לעשות? ואיך אפשר לצאת מהארון? כי אני מאוד חושש מזה. תודה רבה

24/06/2010 | 14:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלון, קשה מאוד לצפות את תגובותיהם של חבריך, מה גם שאתה מציין בתבונה שהיחסים שלך איתם פגועים. מדובר בנערים בגיל ההתבגרות שבלאו הכי מתקשים לקבל את התפתחותם המינית, את המראה החיצוני החדש וכד'. עלול בהחלט להיווצר מצב שהם ישליכו את קשייהם עליך ויראו בך סוג של "שעיר לעזאזל". עם כל החשיבות שיש ליציאה מהארון מבחינה פוליטית, אינני סבור שיש להקריב את רווחת הפרט לצורך כך: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=429 http://www.shrink-friendly.co.il/?p=143 מה שבהחלט הייתי ממליץ לך הוא למצוא לך חברים הומוסקסואלים חלופיים בני גילך. ארגון הנוער הגאה מקיים קבוצות תמיכה ברחבי הארץ הסובלים מלבטים דומים, יש בו תמיכה נרחבת של אנשי מקצוע הפועלים בהתנדבות ואפשרויות ליצור קשרים בצורה הדרגתית מאוד: www.igy.co.il - מומלץ לנסות! אין פירושו של דבר שעליך להתנתק מחבריך הנוכחיים בצורה מוחלטת, אלא להשהות את ההחלטה עד שלא תיאלץ להיות איתם יחד ותוכל לספר בזמן ובמקום המתאימים לך למספר חברים קרובים שהוכיחו את נאמנותם אליך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים