שאלה לגבי זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/10/2005 | 21:35 | מאת: יעל

אני בתחקופה קשה ביותר בחיי, אפילו חושבת על מוות והתאבדות, המצב הוא כזה. מאז שהייתי ילדה, מאד רציתי להיות אישה והתרגשתי כשראיתי נשים, אך יחד עם זאת רציתי חבר ובנים סביבי, ואכן היו לי חברים ואהבתי בנים. בגיל 15, דיפדפתי בעיתון וראיתי שם תמונה של שתי נשים ערומות ומתנשקות וזה די הגעיל אותי. לא הבנתי איך אפשר לא לאהוב גברים כי מאד אהבתי, אבל נכנסתי לאובססיה קשה ביותר שאני לסבית וזה היה קשה להוציא את זה מהראש כי שיכנעתי את עצמי למרות שידעתי שזה לא נכון ולא ידעתי אפילו מה זה כי התאהבתי בגברים. התחלתי טפול פסיכולוגי בגיל 22, והמטפל, שהיה גרוע למדי לדעתי, שאל אותי מאחר וסיפרתי שיש לי קשר די סמביוטי עם אמא שלי וקשר קשה עם אבא שלי , אז הוא שאל אם אני לסבית, וזהו זה לא יצא לי מהראש, כל הזמן חשבתי על זה, תחילה זה הגעיל אותי מאד, וככל שחשבתי על זה, אז זה הפסיק להגעיל אותי. באותה תקופה היה לי חבר שהייתי מאוהבת בו לגמרי, הוא נהג להסתכל הרבה על נשים, וזה היה לי די קשה, כי אהבתי אותו מאד, אך כשניפרדנו ובעיקבות הטפול, התחלתי להסתכל על נשים מעניים של גבר, ואפילו הצלחתי להתרגש, אך זה גם היה מגעיל, היום כבר אני לא ניגעלת ואפילו נמשכת, והכל בגלל הכתבה בעיתון והמטפל שהיה לי. בגלל שלא ככ הולך לי עם גברים, למרות שאני כן יכולה להימשך לגבריות שלהם ולכתפים הרחבות שלהם, אבל אני פחות חמה עליהם מפעם, מה שקורה עכשיו זה שאני מסתכלת על בחורות מענים של גבר, כלומר היזדהתי עם גברים ואני יכולה להימשך לנשים, בגלל זה אני מסתגרת בבית ולא יוצאת ממנו ומאד מדוכאת, היה לי גם קשר לא טוב עם בחור לא מזמן ובמין לא היה משהו כלל. אני מרגישה שאולי אני יכולה להנות יותר עם אישה, אבל אני יודעת שאני גם אוהבת גם גברים, רוצה כמובן להתחתן ולהקים משפחה, אני ככ עצובה ולא יודעת אם יהיה לי טוב עם גבר כי קשה לי בקשר איתם, אני פוחדת אולי אני צריכה להיות עם אישה, אני גם מתרגשת מנשיות היום, ותבין שפעם כלל לא, מה לעשות, אני מסתגרת בחדרי, לא רוצה לעשות כלום ומדוכאת מאד מאד, אני כבר בת 32, לתשובתך המהירה אודה, יעל

23/10/2005 | 21:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, קודם כל, אם את בדיכאון בסדר גודל שתיארת, את חייבת לפנות לקבל עזרה מקצועית כדי לצאת מהדיכאון ע"י טיפול תרופתי אצל פסיכיאטר בשילוב טיפול פסיכותרפויטי (שיחות). במצב של דיכאון יהיה זה מעוות לגמרי לקבל החלטות על זהותך המינית. שנית, תמונה של נשים עירומות בעיתון או הערה לא מוצלחת של מטפל אין בכוחן להפוך אישה סטרייטית ללסבית. לפי תיאורייך, את ביסקסואלית שנמשכת לגברים ולנשים ואינך צריכה לבחור בין שתי המשיכות, אלא ניתן בהחלט ליהנות משני העולמות. כמובן, שההחלטה עם מי לקיים את הקשר הזוגי המרכזי בחייך היא החלטה חשובה, אך כל עוד את בדיכאון זה לא הזמן לקבל החלטה על כך ואין כל דחיפות. הדבר יהיה תלוי, בין היתר, בגברים ובנשים שתפגשי במהלך חייך. להלן קישור למאמר קצר על ביסקסואליות ודרכי ההתמודדות איתה: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a11.asp . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

24/10/2005 | 16:23 | מאת: רועי

יש לי בעיה שכל הזמן מתחיל להזקף לי האיבר המין אני מתענג על בחורים,ושאני גומר אני מתחיל להיגאל מבחורים אפילו לא לדבר איתם בצאט ולא בטלפונים ואני מתחיל ילאוהב בחורות באשמח שתענה לי השאלה מה אני אמור לעשות בתודה רועי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים