מהההרגשה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/04/2010 | 19:31 | מאת: לירון

מה מרגישה אישה סטרייטית שרואה שתי נשים מתנשקות?

27/04/2010 | 19:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לירון, אף פעם לא הייתי אישה סטרייטית ואני לא יודע מה היא מרגישה, אבל אני כן יכול להתייחס לשתי נקודות המתקשרות לשאלתך ואולי יתנו לך קצה של חוט: א. החברה ככלל הרבה יותר סובלנית לגבי מגעים גופניים בין נשים לעומת מגעים גופניים בין גברים. נשים מתחבקות, ואפילו מתנשקות (על הלחי) הן מראה שכיח, בעוד שלא נראה כמעט גברים סטרייטים עושים זאת בחברה המערבית. יתר על כן, ברבים מסרטי הפורנו ה"סטרייטיים" מוצגים מגעים מיניים בין נשים והדבר דווקא מגרה חלק מהצופים הסטרייטים. ב. נשים, באופן כללי, הרבה פחות הומופוביות, כלומר הרבה פחות נרתעות מהומוסקסואליות (הן בין גברים והן בין נשים) יחסית לגברים שמגלים רמות הומופוביה גבוהות יותר מנשים, בעיקר כשמדובר על הומוסקסואליות גברית. אקט הנשיקה (ה"צרפתית") בין נשים עשוי לגרות נשים וגברים סטרייטים כאחד, בלי שהדבר יעיד בהכרח על נטייתם המינית. עם זאת, זו תשובה כללית ויש לבדוק כל מקרה לגופו ולברר יותר לעומק את הרגשתך כלפי נשים ולרדת לדקויות של הרגשותייך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

30/04/2010 | 13:55 | מאת: רון

שלום לד"ר גידי רובינשטיין, האם ההבדלים הללו שאתה מתאר הינם פועל יוצא של נורמות חברתיות-תרבותיות, וניתן לצמצמם באמצעות חינוך? תודה ושבת שלום.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים