סקס

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/04/2010 | 13:23 | מאת: יובל

כאשר אין סקס אפשר לאונן מה אפשר לעשות כאשר לא מוצאים אהבה חודשים...

27/04/2010 | 21:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יובל, אכן אין תחליף ראוי לאהבה במובן של קשר זוגי. עם זאת, בהחלט ניתן להקל על הבדידות ע"י תעסוקה ובעיקר ע"י קשר רגשי, ללא מין, עם אנשים ובעלי חיים. למשל, ע"י אימוץ כלב. יש כיום טיפול שלם שנקרא טיפול באמצעות בעלי חיים ואכן נמצא שבעל החיים ממלא תפקיד רגשי חשוב ביחסי הקבלה והנתינה. יתר על כן, במחקר שחזרו עליו מספר פעמים נמצא שוב ושוב ששיעור התמותה בקרב קשישים בבתי אבות שנתנו להם לגדל עציץ בחדרם היה נמוך משיעור התמונה בקרב קשישים שלא קיבלו עציץ לגידול. אני יודע שבקריאה ראשון "כלב במקום חבר" יכול לקומם, אבל ככל שתשקיע יותר מעצמך בזולת ופחות בעצמך, זה יהווה תחליף מתאים יותר לקשר רומנטי, עד שיגיע האחד המתאים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://wwww.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים