PRE CUM

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/04/2010 | 01:08 | מאת: דוד

שלום ד"ר גידי אני בחור בן 29 רציתי לשאול לגבי הנוזל השקוף באנגלית PRE CUM האם הוא בריא ללקק אותו בזמן המציצה ואצלי באיבר המין יוצא ממנו הנוזל השקוף בזמן שאני רואה סרט כחול או בזמן שאני מקיים סקס תודה

25/04/2010 | 01:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דוד, עד לפני מספר שנים היה מקובל, בעיקר בארה"ב, להזהיר גם נגד הסכנה שבהימצאות נגיף HIV גם ב-Precum ולהמליץ על קיום מין אוראלי עם קונדום. זו הייתה גישה מחמירה מאוד בעידן הפאניקה ממגיפת האיידס בארה"ב. כמדומני, זו נשארה ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי עד היום. ואולם, המחקרים אינם מצביעים על סיכון ממשי בהידבקות דרך מין אוראלי בכלל, כולל שפיכה בפה, וכמובן כמעט על היעדר סיכון מוחלט מ-precum. יש דעות שונות משום שכמעט ואין מחקרים שנערכו ממש על precum , משום שבליעת precum כמעט אינה מורגשת. צריך שילוב נדיר של פליטת זרע ממש (לא precum) לתוך פה עם דימום כדי שתהייה סכנה להיבדקות וגם אז הסיכון נמוך. ב-precum ריכוז הנגיף הרבה יותר נמוך, אם בכלל. על כל פנים, מין אוראלי עם קונדום היא גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה, על אף שהמחמירים שבמחמירים ממליצים על כך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים