טיפול

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/04/2010 | 14:54 | מאת: הודיה

שלום ד"ר, כתבתי פה כבר בעבר ומאד אהבתי את תשובתייך-אני בטיפול שנתיים בת 26 -אני מרגישה שנכנסתי למערכת יחסים עם המטפלת שלי שמאד מבלבלת אותי-עד כדי שאני מספרת שקרים כדי "לכבוש" אותה והיא מאמינה לשקרים-אני מבינה שלא יהיה לעולם קשר ביננו-קשר כמו שאני רוצה-אבל קשה לי להחליט שמספיק עם השקרים.אנחנו המון מדברים על הקשר-ועל הרצונות שלי אבל בפועל דבר לא משתנה-אנחנו מנסות להחזיק את הרצון בתוך הקשר-בלי לממשו. השרים שסיפרתי נהפכו לחלק מהטיפול..לצערי. כדי לגרום לה לשים אלי יותר לב-מה שבאמת מצליח. עצוב לי אך אנלא מסוגלת לומר תאמת. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.הודיה

22/04/2010 | 15:23 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הודיה, חשיפת ה"שקרים" בהחלט תהווה צעד בונה אמון בקשר עם המטפלת וגם הישג חשוב מאוד עבורך. תוכלי לראות כיצד המטפלת מקבלת אותך כמו שאת גם כשהאמת נחשפת ואינך מרגישה צורך לייפות דברים. אני מבין את המבוכה הקשורה ב"רגע האמת", מבוכה הקשורה בין היתר לתגובתה של המטפלת לחשיפה זו. לכן המלצתי היא לכתוב לה מכתב שתשאירי לה לקריאה בין הפגישות (או מייל אם את יודעת את כתובת המייל שלה), לכלול גם תיאור של קשייך לכתוב זאת ואפילו לצרף את פנייתך זו לפורום. דברים כאלה מהווים לרוב "מנוף" לקשר הטיפולי ואין לי ספק שתגובתה תהייה מקבלת, מבינה ולא שיפוטית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים