טרנס * הומו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/04/2010 | 15:06 | מאת: רוק*

צהריים טובים, ד"ר דליה גלבוע! שאלתי אליך לגבי הועדה לשינוי מין: מה הקריטריונים העיקריים הבסיסיים לפיהם נבחן הצורך של טרנסים לקבלת הורמונים וצורך בניתוח שינוי מין.האם ההתנהגות גברית טיפוסית היא אחד התנאים הכרחיים בתהליך? אני מרגיש ת'עצמי גבר לחלוטיןואני גם רוצה להיראות כמו גבר לחלוטין,אבל הסביבה מבחינה בי את ההומו העדין והעליז שבתוכי,זאת אומרת,אין לי התנהגות גברית טיפוסית ,האם יש לזה משקל משמעותי? מצפה לתגובתך.

22/04/2010 | 15:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

23/04/2010 | 22:26 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, הדבר העיקרי שמנחה את הוועדה המאשרת את הניתוח לשינוי מין הוא: האם האדם אכן הינו טרנסקסואל ששאיפתו העיקרית היא להפוך את גופו לבן המין השני, היות שבתחושתו הנפשית ובכל הזדהותו הוא חש עצמו ככזה. חשוב לדעת, שהרצון לעבור את הניתוח אינו נובע מאיזו סיבה זמנית כלשהי,וכן שאין מקורו במשבר נפשי או במחלה נפשית, אלא שבאמת מדובר בדבר יציב וקבוע, הקשור, כאמור, לזהות האדם. מאחר שהזהות אינה מתבטאת רק בהתנהגות חיצונית סטריאוטיפית (ולכך, הרי, התייחסת בדבריך), יש לקחת בחשבון את מכלול אישיותו, תפקודו ותחושתו של הפונה. כלומר, חשובה הראייה הכוללת והרחבה של האדם את עצמו. בדרך כלל, כאשר האדם בכללותו חש עצמו מגובש בזהותו (בין כגבר ובין כאישה), הדבר בא לביטוי גם בהתנהגותו הכללית וגם באופן התנהלותו בחיים בכלל ובחיי היומיום בפרט. לקיחת ההורמונים מסייעת אף היא להשלמת התחושה הגופנית והמראה, בצורה ההולמת את זהותו. לכן כה חשוב, להתנסות בלקיחתם, עוד לפני הניתוח. זו גם אפשרות חשובה לאדם לבדוק עצמו ולדעת כיצד הוא חש באופן גופני עם השינויים שההורמונים יוצרים בו. אנשים שהינם טרנסג'נדרים ומבקשים ניתוח לשינוי המין, מדווחים שלקיחת ההורמונים יוצרת אצלם תחושה טובה, הן משום ההשלמה של השינוי הגופני שהם יוצרים אצלם והן משום התחושה הנפשית שהם גורמים. הסביבה, באופן טבעי, קולטת גם את מידת הביטחון שחש האדם באשר לזהותו ובדרך כלל מתייחסת אליו בהתאם לכך. אם כן, תבין בוודאי שאין מדובר רק "בהתנהגות הגברית הטיפוסית" (כפי שציינת), באשר להפניה לקבלת הורמונים או במתן האישור לניתוח, אלא בהרבה מעבר לכך. באשר להערתך, כי הסביבה קולטת אותך "כהומו" (שוב כדבריך), נראה לי שחשוב שאתה עצמך תוכל להבין האם הינך חש עצמך כבעל זהות גברית או שאין זה כך באופן ברור ואתה עדיין מתלבט, או נמצא בשלב של גיבוש הזהות. מדבריך לא בדיוק היה לי ברור, איך אתה עצמך מרגיש את הדברים, או במילים אחרות, מהי הזהות שאתה חש בעצמך. זכור, זה הדבר החשוב והקובע אשר בסופו של דבר יאפשר גם להגיע לניתוח (אם אכן זוהי השאיפה של האדם). בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים