שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/04/2010 | 19:52 | מאת: י

שלום אני בן 16 ויש לי בעיה אנא תעזרו לי בגיל 13 כל כל הבנים התחלתי לצפות בפורנו אבל אחרי כמה חודשים נכנסתי בטעות לאתר פורנו של גייז ולא ידעתי מה זה אבל זה סקרן אותי וההיתי צופה בזה וגם בפורנו רגיל אחריי שנתיים הפורנו הרגיל נהיה לי משעמם אז צפיתי רק בפורנו של גייז אבל לא נשכתי לא לגברים ולא לנשים בגיל 15 התחלתי להרגיש משיכה לגברים אבל לא לנשים לא משנה כמה אני מנסה אני לא מצליח להמשך לאישה יש לי פנטזיות רק על גברים ומסקרן אותי לנסות עם גבר מחד גיסא זה מפחיד אותי ומאידך אני מאוד רוצה לפעמים אני חושב לעצמי הלוואי והיה אפשר להיפטר מזה ולפעמים אני חושב לא משנה לי כמה זה רע לי אני אוהב את זה. השאלה שלי אליכם האם אני הומוסקסואל? ואם כן האם יש דרך להפטר מזה?

20/04/2010 | 20:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

י' יקר, אני מאוד מבין את מצוקתך ומזדהה איתה, ואולם לצערי לא אוכל לומר לך את מה שאתה מקווה לשמוע. אין כל דרך מקצועית (תרופתית, פסיכולוגית או אחרת) לחסל את משיכתך לגברים (בדיוק כשם שאין דרך לחסל משיכה לנשים אצל סטרייטים). הואיל ואינך מרגיש כל משיכה לנשים, אי-אפשר ליצור יש מאין ולכן המסקנה המתבקשת היא שיש לעזור לך לחיות בשלום עם משיכתך לבני מינך. עוד אציין שהאיגוד הפסיכולוגי האמריקני, למשל, רואה בכל ניסיון של פסיכולוג לשנות את הנטייה המינית של הומוסקסואלים עבירה על כללי האתיקה המקצועית, הואיל וניסיונות רבים כאלה שנעשו בעבר לא רק שלא נמצאו יעילים, אלא אף מזיקים, גורמים לדיכאון עד כדי נטייה אובדנית, מייאשים ומשאירים את המטופל קרח מכאן ומכאן. כולנו גדלנו בחברה סטרייטית וחונכנו שמשיכה לבני/ות המין השני היא הדרך הטבעית, הנורמאלית, האחת ויחידה. אתה נמצא בגיל רגיש מאוד, גיל ההתבגרות, שבו יש משמעות רבה מאוד לקשריך עם חבריך, בני קבוצת גילך. הואיל ורוב בני גילך נמשכים לבנות, אני רוצה להציע לך אתר שיכול להוות תחליף מסוים לחבריך הסטרייטים (שאיתם אתה יכול להמשיך בקשריך). מדובר באתר של ארגון הנוער הגאה שכתובתו www.igy.co.il ובו מופעלות דרכי סיוע רבות, החל מהתכתבות עם מתנדב במייל, דרך פורומים לתמיכה וכלה בקבוצת תמיכה לבני נוער פנים אל פנים. אני משוכנע שהידיעה שאתה לא לבד ושתוכל לחלוק את קשייך עם בני נוער במצב דומה תעזור לך רבות. כמובן, שאתה מוזמן להיעזר גם בפורום זה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים